Cum se prepară pastele cremoase cu ciuperci şi spanac. Când ai poftă de o porţie de paste, încearcă o reţetă simplă cu ciuperci, al cărei gust inconfundabil te va cuceri pe loc.
Ingrediente necesare pentru paste cremoase cu ciuperci și spanac:
250 g paste
2 linguri unt
2 căţei de usturoi, pisaţi
450 g ciuperci feliate
1 ceapă tocată
½ linguriţă cimbru
½ linguriţă mărar tocat
2 linguri făină
200 ml fiertută de legume
230 ml lapte
450 g spanac tocat
40 g parmezan ras
2 linguri pătrunjel tocat.
Mod de preparare:
Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Sotezi ciupercile şi ceapa într-o tigaie, în untul topit, în jur de 3-4 minute. Amesteci cu cimbrul şi mărarul, încă 1 minut. Sărezi şi piperezi, după gust.
Încorporezi treptat făina, până îşi schimbă uşor culoarea. Torni fiertura de legume şi amesteci constant, 1-2 minute. Adaugi laptele până ce sosul începe să se îngroaşe. Combini cu spanacul şi parmezanul, apoi amesteci cu pastele. Serveşti cu pătrunjel.
Sursa rețetă și foto: damndelicious.net