Cum se prepară mămăliga cu ceapa ciorii si cârnaț. O rețetă ardelenească delicioasă, mai precis din zona Alba Iulia, tocmai bună pentru celebrarea gastronomică a Centenarului.
Ingrediente necesare pentru mămăliga cu ceapa ciorii si cârnaț:
600 g făină de mălai
200 g cârnaţ
50 g unt
100 g salată
150 g brânză de burduf
100 g smântână
sare, după gust
4 fire ceapa ciorii sau 1 fir ceapă verde
1 linguriţă ulei
zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare mămăliga cu ceapa ciorii si cârnaț:
Aşezi un tuci, cu apă şi sare, pe foc şi prepari o mămăliguţă mai trainică. Când e gata, o răstorni pe un platou.
Separat, în unt, căleşti ceapa tăiată fin şi cârnaţul făcut rondele. Le ţii până se prăjeşte cârnaţul şi le adaugi în mămăligă. Amesteci uşor şi pui brânza.
Serveşti mămăliga stropită cu smântână, după gust, alături de o salată cu ulei şi cu zeamă de lămâie şi asezonată cu sare.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro