Cum se prepară ghiveciul de legume de post. O rețetă nimerită pentru această perioadă.
Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume de post:
2 cartofi
1 ceapă micuţă
300 g fasole păstăi
2 morcovi
2 căţei usturoi
150 g mazăre
1 felie ţelină
1 crenguţă cimbru
350 ml suc de roşii
sare
piper
1 linguriţă boia de ardei iute
ulei
1 legătură pătrunjel (opţional)
Mod de preparare pentru ghiveci de legume de post:
Cureți legumele, le speli și le tăi în bucăți potrivit de mari. Ceapă o mărunțești și o călești în ulei, iar spre sfârșit pui și usturoiul. Adaugi morcovul tăiat rondele și boabele de mazăre. Le lași și pe ele să se călească puțîn, după care adaugi cartofii cuburi, bucățelele de țelină și păstăile verzi. Adaugi apă cât să acopere legumele, pui un praf de sare și unul de piper și lași 10 minute la foc mediu.
Torni sucul de roșii, presari boiaua și adaugi crenguța de cimbru. Lași să fiarbă, iar spre sfârșit potrivești de sare și piper, dacă mai este cazul. Servești, opțional, cu pătrunjel.
Sursă rețeta și foto: clickpoftabuna.ro