Cum se prepară escalopul de porc cu ciuperci și sos alb. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. O poți prepara pentru mese festive, dar și pentru o cină specială, în doi. De asemenea, nu este o rețetă pe care să o faci mereu, fiind vorba despre carne de porc, bogată în grăsimi și colesterol.
Ingrediente necesare pentru escalop de porc cu ciuperci și sos alb:
700 g cotlet de porc tăiat felii
250 g ciuperci
2 linguri ulei
2 linguri făină
1 lingură smântână
250 ml supă de legume
2 căței de usturoi
sare
piper
Mod de preparare escalop de porc cu ciuperci și sos alb:
Pentru început, se bate carnea pe ambele părți, dacă aceasta este tăiată în felii mai groase, apoi se condimentează. Ciupercile de curăță de codițe și coaja de la suprafață și apoi se taie în feliuțe, la fel și usturoiul.
Se încinge uleiul în tigaie, apoi se pune pe foc usturoiul cât să dea gust uleiului, după care se scoate. Se dau feliile de cotlet prin făină, apoi se prăjesc la foc mediu până se rumenesc. Se scot și se păstrează acoperite să fie calde.
Se pun în aceeași tigaie ciupercile, iar după ce s-au rumenit și au scăzut, se pune înapoi și carnea, apoi se toarnă supa de legume cât să acopere totul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se gătește la foc mediu încă 5-7 minute.
Aproape de final, se adaugă smântâna, se lasă încă un clocot și se servește cu pătrunjel deasupra.
Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro