Cum se prepară cotletele de porc cu napi, în sos de cidru. O rețetă ușor de preparat și foarte potrivită pentru o cină într-o seară răcoroasă de toamnă.
Ingrediente necesare pentru cotletele de porc cu napi, în sos de cidru:
1 l apă
2 frunze de dafin
4 căței de usturoi
1 lingură boabe piper negru
80 g sare de mare
2 cotlete de porc cu os, de 2 cm grosime
sare, după gust
piper, după gust
1 lingură ulei
2 cepe
400 g napi
1 lingură muștar de Dijon
500 ml cidru
250 ml supă de pui
500 g spanac proaspăt
Mod de preparare cotletele de porc cu napi, în sos de cidru:
Pui cotletele de porc într-o saramură făcută din apă, frunze de dafin, sare (80 g), piper și cățeii de usturoi zdrobiți. Lași la frigider peste noapte.
Scoți carnea din saramură, o usuci cu șervețele de hârtie. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Încingi bine uleiul într-o tigaie și pui cotletele. Le prăjești câte 2 minute pe fiecare parte, până sunt caramelizate.
Scoți cotletele și adaugi în tigaie ceapa tăiată. O călești până se înmoaie, pui napii curățați și tăiați cuburi. Asezonezi cu sare, după gust, și continui să călești legumele încă 5 minute, amestecând ocazional. Adaugi muștarul, cidrul și supa de pui și lași vasul pe foc încă 7 minute.
Cureți spanacul de tulpini, în speli și îl scurgi. Pui spanacul în vas, scufunzi și cotletele în sos și dai totul la cuptor 12 minute, la 180 °C. Servești fiecare cotlet cu garnitură de napi și spanac.
Sursa rețetă și foto: tasty.com