Cum se prepară cotletele de berbecuț. O carne fragedă, suculentă și delicioasă alături de o garnitură de piure de mazăre și o salată de verdețuri. Se face destul de simplu și ceea ce contează într-o proporție foarte mare este calitatea cărnii.
Ingredientele necesare pentru cotlete de berbecuț:
1 coastă de berbecuț
10-12 morcovi
2-3 cartofi
1 legătură ceapă verde
1 ardei gras
4 căței de usturoi
150 ml vin alb
cimbru
sare
piper
rozmarin
Mod de preparare cotlete de berbecuț:
Coastele și legumele se curăță și se spală. Cu un cuțit, se împinge carnea până ce osul rămâne pe jumătate curat. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și rozmarin, apoi se freacă cotletele cu usturoi.
Se așează carnea în tavă în cerc, iar în mijlocul lor se pun legumele tăiate. Se stropește cu apă și ulei și se lasă la cuptor o oră. Aproape de final, se adaugă vinul. Se servește alături de sosul care s-a format în tavă, o garnitură de piure de mazăre, ori doar legumele coapte și o salată proaspătă, de vară.
Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro