Mondo News

Cum poate pierde Raed Arafat funcția de șef al DSU. Planul ministrului de Interne

Marti, 14 Ianuarie 2020 14:01
Scris de: Vlad Economu
Cum poate pierde Raed Arafat funcția de șef al DSU. Planul ministrului de Interne

Ministerul Afacerilor Interne funcționează în prezent după o reformă administrativă din 1968. A spus-o actualul ministru, Marcel Vela, care a anunțat că vrea să reorganizeze instituția pe care o conduce. Nu a spus, deocamdată, și cum intenționează să facă asta, însă un lucru este cert – vrea să desființeze mai multe posturi de conducere din minister, plătite regește.

“Cetățenii trebuie să simtă că MAI este alături de ei, pentru că dincolo de o instituție, este o necesitate pentru toți românii”. Este premisa de la care actualul ministru de Interne a pornit în amplul demers de reorganizare a instituției. I-a lăsat în prima fază pe șefii structurilor naționale să decidă democratic ce vor să schimbe, să păstreze sau să adauge în cadrul structurilor pe care le conduc.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a declarat pentru știrileprotv.ro că: “Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea polițiștilor sau modernizarea unor dotări. Cred că și comunicarea va fi mai bună. Să nu uităm că noi suntem în prezent organizați după reforma administrativă din 1968.”

La final, toate propunerile vor fi puse pe masă. Va fi alcătuit un plan de reorganizare a ministerului care va intra în vigoare printr-un act normativ. În acest sens…peste 40 de structuri în subordinea MAI trebuie să prezinte cel târziu până la sfârșitul acestei săptămâni propriile propuneri de reorganizare. Până acum doar Jandarmeria a discutat cu ministrul Marcel Vela despre modelul pe care vrea să îl adopte.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a mai adăugat: “Nu vreau să mă pronunț până nu analizăm toate propunerile, dar pot să spun ce am discutat doar cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliției de Frontieră, adică să existe comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale.”

Printre schimbări s-ar putea număra și înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență. Ar fi puse sub aceeași umbrelă toate serviciile de urgență – lucru ce ar pune în pericol funcția de secretar de stat deținută în acest moment de șeful DSU, Raed Arafat.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”


pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul