Mondo News

Cum poate pierde Raed Arafat funcția de șef al DSU. Planul ministrului de Interne

Marti, 14 Ianuarie 2020 14:01
Scris de: Vlad Economu
Cum poate pierde Raed Arafat funcția de șef al DSU. Planul ministrului de Interne

Ministerul Afacerilor Interne funcționează în prezent după o reformă administrativă din 1968. A spus-o actualul ministru, Marcel Vela, care a anunțat că vrea să reorganizeze instituția pe care o conduce. Nu a spus, deocamdată, și cum intenționează să facă asta, însă un lucru este cert – vrea să desființeze mai multe posturi de conducere din minister, plătite regește.

“Cetățenii trebuie să simtă că MAI este alături de ei, pentru că dincolo de o instituție, este o necesitate pentru toți românii”. Este premisa de la care actualul ministru de Interne a pornit în amplul demers de reorganizare a instituției. I-a lăsat în prima fază pe șefii structurilor naționale să decidă democratic ce vor să schimbe, să păstreze sau să adauge în cadrul structurilor pe care le conduc.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a declarat pentru știrileprotv.ro că: “Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea polițiștilor sau modernizarea unor dotări. Cred că și comunicarea va fi mai bună. Să nu uităm că noi suntem în prezent organizați după reforma administrativă din 1968.”

La final, toate propunerile vor fi puse pe masă. Va fi alcătuit un plan de reorganizare a ministerului care va intra în vigoare printr-un act normativ. În acest sens…peste 40 de structuri în subordinea MAI trebuie să prezinte cel târziu până la sfârșitul acestei săptămâni propriile propuneri de reorganizare. Până acum doar Jandarmeria a discutat cu ministrul Marcel Vela despre modelul pe care vrea să îl adopte.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a mai adăugat: “Nu vreau să mă pronunț până nu analizăm toate propunerile, dar pot să spun ce am discutat doar cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliției de Frontieră, adică să existe comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale.”

Printre schimbări s-ar putea număra și înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență. Ar fi puse sub aceeași umbrelă toate serviciile de urgență – lucru ce ar pune în pericol funcția de secretar de stat deținută în acest moment de șeful DSU, Raed Arafat.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, relatie, oana zavoranu, fosta iubita, rusine Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască deși persoana este foarte cunoscută


mario iorgulescu, accident mortal, arestare preventiva, omor, procurori, tribunalul bucuresti Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu! Aceștia au schimbat și încadrarea juridică


Georgina Rodriguez, cristiano ronaldo, salariu, suma uriasa Cristiano Ronaldo îi dă un salariu lunar amețitor iubitei sale, Georgina!


antonia, silicoane, foto, operatie Antonia, după ce și-a pus silicoane: ”Ați fost curioși! Asta e, gata!” Foto în articol