Mondo News

Cum funcționează Bitcoin? Iată o explicație rapidă, pe înțelesul tuturor!

Sambata, 10 Februarie 2018 14:04
Scris de: Vlad Economu
Cum funcționează Bitcoin? Iată o explicație rapidă, pe înțelesul tuturor!

Cum funcționează Bitcoin? Aceasta este o întrebare care provoacă adesea confuzie. Iată o explicație rapidă concentrată într-un rezumat scurt și concis pe înțelesul tuturor.

Elementele de bază necesare unui nou utilizator al Bitcoin

Ca utilizator nou, puteți începe cu Bitcoin fără a cunoaște toate detaliile tehnice. Odată ce ați instalat un portofel Bitcoin pe computerul vostru sau pe telefonul mobil, acesta va genera prima voastră adresă Bitcoin și puteți crea mai multe ori de câte ori aveți nevoie. Puteți să vă dezvăluiți adresele prietenilor voștri pentru a vă putea plăti sau vice-versa. De fapt, acest lucru este destul de similar cu modul în care funcționează e-mailurile, cu excepția faptului că adresele Bitcoin trebuie folosite doar o singură dată.

how-bitcoin-works

 

Balanțele – blockchain

Blockchain-ul este un registru public comun pe care se bazează întreaga rețea Bitcoin. Toate tranzacțiile confirmate sunt incluse în blockchain. În acest fel, portofelele Bitcoin își pot calcula soldul alocat și noile tranzacții pot fi verificate ca fiind cheltuieli de bani care sunt de fapt deținute de exponenți. Integritatea și ordinea cronologică a blockchain-ului sunt impuse prin criptografie.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Tranzacții – cheile de criptare

O tranzacție este un transfer de valoare între portofelele Bitcoin care intră în blockchain. Portofelele Bitcoin păstrează o piesă secretă, numită cheia de criptare sau seed, care este utilizată pentru a semna tranzacțiile, oferind o dovadă matematică că au provenit de la proprietarul portofelului. De asemenea, semnătura împiedică modificarea tranzacției de către cineva odată ce aceasta a fost emisă. Toate tranzacțiile sunt transmise între utilizatori și, de obicei, încep să fie confirmate de rețea în următoarele 10 minute, printr-un proces numit minare.

Prelucrare – minarea

Minarea este un sistem de distribuire consens care este utilizat pentru a confirma tranzacțiile de așteptare prin includerea lor în blockchain. Aplică o ordine cronologică în blockchain, protejează neutralitatea rețelei și permite computerelor diferite să convină asupra stării sistemului. Pentru a fi confirmate, tranzacțiile trebuie ambalate într-un block care se potrivește cu reguli criptografice foarte stricte, care vor fi verificate de rețea. Aceste reguli împiedică modificarea block-urile anterioare, deoarece acest lucru ar anula toate block-urile următoare. Minarea creează, de asemenea, echivalentul unei loterii competitive care împiedică orice persoană să adauge cu ușurință block-uri noi consecutive în blockchain. În acest fel, nimeni nu poate controla ceea ce este inclus în blockchain sau poate înlocui părți ale blockchain-ului pentru a-și redirecționa propriile cheltuieli.

Acesta este doar un rezumat foarte scurt și concis al sistemului. Dacă doriți să intrați în detalii, puteți citi lucrarea originală care descrie designul sistemului, citiți documentația dezvoltatorului și explorați pagina wiki a Bitcoin.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

video, jucator, liga I, videochat, masaj, barbatie, alt barbat Video șocant! Unul dintre jucătorii de viitor ai României filmat gol pușcă în timp ce un amic îi freca bărbăția


mircea badea, antena 3, daune morale, florin toma, decizie definitivă Mircea Badea și Antena 3 sunt buni de plată! Sentința este definitivă


cristi borcea, interviu, dinamo, club blestemat, revenire, condiții Cristi Borcea s-a convins: Dinamo este un club blestemat! Condiția pentru a reveni în “Groapă”


gigi becali, loc de munca, lacatus mecanic, paznic, baneasa Ce loc de muncă avea Gigi Becali înainte de Revoluţie! Situația era cu totul alta pentru latifundiar