Mondo News

Cum faci diferenţa între durerea de rinichi şi durerea de coloană

Miercuri, 26 Decembrie 2018 19:04
Scris de: Vlad Economu
Cum faci diferenţa între durerea de rinichi şi durerea de coloană

Durerile de spate sunt una dintre cauzele frecvente ale prezentării oamenilor în serviciile de urgență. Cele mai frecvente dureri de spate sunt cele cu localizare lombară, în partea de jos a spatelui, și pot apărea la orice vârstă. Spondiloză lombară, lombosciatică, durere de sale, etc., toate aceste denumiri exprimă unul și același lucru: o durere în regiunea inferioară a spatelui, de cele mai multe ori apărută din senin scrie realitatea.net.

Principalele cauze ale acestei dureri sunt rinichii și coloana vertebrală. Iată cum poți face diferența între durerea de rinichi și durerea de coloana:

1. Când a apărut durerea

Durerea de coloana apare după o mișcare bruscă, după ce ai ridicat o greutate mare.

Durerea de rinichi poate să apară în repaus sau după o zdruncinătura puternică a corpului (de exemplu, dacă ai mers cu mașînă într-o zona plină de gropi). Frigul este un factor care poate declanșa ambele tipuri de dureri.

2. Când se ameliorează durerea

Durerea de coloana trece sau se ameliorează când stai pe loc (de obicei întins pe pat).

Durerea de rinichi nu este influențată de poziție; bolnavul se chinuie să găsească o poziție favorabilă, dar nu o va găși.

3. Unde iradiază durerea

Durerea de coloana iradiază de obicei în jos, spre dosul piciorului și poate să ajungă chiar la degetele picioarelor.

Durerea de rinichi iradiază spre organele genitale.

4. Simptome asociate

Durerea de coloana se poate asocia cu furnicături la picioare.

Durerea de rinichi se asociază cu necesitatea de a urina des, urină închisă la culoare, usturime la urinat.

Sursă foto: adevărul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 27 iunie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 27 iunie 2019. Berbecii sunt criticați, iar Capricornii muncesc degeaba


tom hardy, tom hardy filme, sas rogue heroes, serial tv, rol, blair mayne Unde a dispărut Tom Hardy? Motivul pentru care fanii nu mai știu nimic despre superstarul britanic


euro u21, mesaj, simona halep, semifinala, romania-germania EURO U21. Simona Halep le-a transmis tricolorilor un mesaj înaintea semifinalei cu Germania


pamela anderson, adil rami, despartire, umilinta, viata dubla, Pamela Anderson, umilită de iubitul fotbalist: Este un monstru!