Mondo News

Cristian Gafton, Bill Gates de România, a murit la doar 44 de ani! Omul care dădea clasă americanilor

Vineri, 28 Decembrie 2018 18:22
Scris de: Vlad Economu
Cristian Gafton, Bill Gates de România, a murit la doar 44 de ani! Omul care dădea clasă americanilor

Cristian Gafton, un geniu al informaticii, născut și educat la Iași, a murit zilele trecute în SUA. El a fost înmormântat astăzi la Cimitirul „Memorial Park“ din Alta Mesa, Palo Alto, scrie ReporterIs.

Cristian Gafton s-a născut la Iași, pe 20 aprilie 1974, și a absolvit Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Al. l. Cuza“ în 1997. Pasionat de informatică încă din liceu, Gafton a intrat în contact cu Red Hat încă din timpul școlii, când folosea produsele acestei firme pentru a conecta lumea la Internet.

După terminarea facultății, a plecat în SUA, unde a lucrat la Red Hat timp de opt ani, ajungând președintele departamentului Dezvoltare. Din 2009, a trecut la Amazon, unde a ocupat ultima dată funcția de „Principal Software Engineer“. Într-un articol din Libertatea, din 2002, Cristian Gafton era considerat „un al doilea Bill Gates, (….) cu o avere de ordinul milioanelor de dolari, românul îi învață pe informaticienii americani cum să-și dezvolte mai ușor proiectele și afacerile.

El militează, cu deosebit succes, pentru a impune conceptul de , o dezvoltare a colaborării între firme și informaticieni, concept ce se bazează pe folosirea mai rapidă a descoperirilor și inovațiilor din domeniu. Peste ocean, românul este considerat un adevărat geniu“.

În ultima sa postare pe Twitter, Cristian Gafton critica politica lui Donald Trump privind migrația. „Care este impactul economic al trecerii «coioților» (termen folosit pentru cei care trec granița fraudulos în SUA – n.r.) pentru a justifica cheltuirea a 25 de miliarde de dolari pentru a construi un gard care să îi împiedice să treacă granița?!“, scria Cristian Gafton pe Twitter.

Sursa foto: facebook


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 iulie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 iulie 2019. Vărsătorii trebuie să fie optimiști, iar Taurii să revină cu picioarele pe pământ


corabie, cristofor columb, marea baltica, epava, descoperire, arheologi marini “Comoară” veche de 500 de ani, descoperită intactă, în Marea Baltică!


prodecan, teorie, viol, facultate teologie, radio trinitas, vasile raduca Halucinant! Ce spune prodecanul Facultății de Teologie despre viol


CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova, Viitorul, cupe europene, televizari, liga campionilor, europa league, tur II preliminar CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova și Viitorul joacă în cupele europene! Unde poți viziona partidele