Mondo News

Crin Antonescu intervine în forță în războiul dintre Ponta și Dragnea: Parțial adevărat

Miercuri, 14 Martie 2018 11:58
Scris de: Vlad Economu
Crin Antonescu intervine în forță în războiul dintre Ponta și Dragnea: Parțial adevărat

Crin Antonescu s-a hotărât să rupă tacerea și să intervină în războiul dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea. Fostul preşedinte al PNL şi co-lider al USL a oferit, miercuri, în exclusivitate pentru Ştirile B1TV, mai multe detalii despre dezvăluirile celor doi.

“Părţi din cele declarate de cei doi (nr. Dragnea şi Ponta) sunt adevărate, în sensul că le pot confirma, restul nu ştiu, despre lucruri la care nu am fost de faţă nu am ştiinţă. Nu ştiu care spune adevărul şi care minte, e probabil să spună amândoi adevărul.

Vorbim de guvernul Ponta 1, cel de după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu şi înainte de câştigarea alegerilor de către USL. Este foarte adevărat că a fost un guvern format politic, era o alianţă pe bază de paritare. Cel puţin jumătate a fost treaba PNL şi sub nicio formă nimeni nu s-a amestecat în numiri, decizia a fost luată de mine. Şi întradevăr decizia şi momentul relatat a constant în lungă dezbatere cu participanţii şi locul pe care Dragnea şi Ponta l-au indicat”, a afirmat Crin Antonescu.

Fostul lider liberal a confirmat şi discuţii aprinse privind cine urma să preia Ministerul de Interne, iniţial postul fiind dorit foarte mult de Liviu Dragnea, dar în cele din urmă ajungând să fie ocupat de Ioan Rus.

Citește și:  SCANDAL MONSTRU ÎNTRE FOȘTII CAMARAZI PONTA ȘI DRAGNEA! DEZVĂLUIRI ȘI ATACURI HALUCINANTE DE AMBELE PĂRȚI

“La Ministerul de Interne ne-am înţeles să revina PSD şi toată discuţia care durat câteva ore bune, o discutie în 4 – Ponta, Dragnea, eu cu Hellvig- discuţia a fost în jurul ocupantului acestui mister. Se ştia că Dragnea va fi titularul postului. La momentul în care ne-am întâlnit, Ponta a venit cu altă variantă. Nu ştiu cu cine s-a consultat şi în ce fel. El a venit acolo şi şi+a asumat varianta că merge cu Ioan Rus.

Eu nu agream varianta cu Ioan Rus şi discutia a fost lungă şi s-a încheiat cu Ponta spunând că e postul psd şi este decizia mea şi asta a fost.”, a mai spus Antonescu.

Antonescu despre numirile lui Koveși, Bica și Nițu

Crin Antonescu a comentat deasemenea, în exclusivitate pentru Ştirile B1TV, acuzaţia lansată marţi de către Liviu Dragnea că în 2013 a fost numită Laura Codruţa Kovesi la DNA, Tiberiu Niţu la Parchetul General şi Alina Bica la DIICOT după o hărtiuţă primită de Victor Ponta de la SRI. Fostul lider liberal a susţinut că PNL în această perioadă, prin ministrul Mona Pivniceru, a mers pe varianta unor numiri decise în bază de concurs, dar Victor Ponta a ales varianta unor negocieri politice.

“Legat de momentul numirii procurorilor, nu ştiu culisele, nu ştiu cum a ajuns Victor Ponta la decizia respectivă. Se cunoaşte că Ministerul Justiţiei era asumat de PNL şi de comun acord cu Victor Ponta eu am propus-o pe doamna judecător Pivniceru pentru că nu era un om politic, era un personaj cu prestigiu consolidat în justiţie şi trebuia să rezolve problema aceasta complicată a numirii procurorilor.

Citește și: RĂZBOI TOTAL ÎNTRE DRAGNEA ȘI PONTA! FOSTUL PREMIER CONTINUĂ DEZVĂLUIRILE DESPRE LIVIU MINCINOSUL

Doamna Pivniceru a pornit pe ideea de a deschide un concurs pentru numiri, de a căuta oameni noi. Eu nu aveam nimic de împărţit cu doamna Kovesi, dar porneam pe ideea că e bine să mergem şi pe altă variantă date suspiciunile şi discuţii politicieni de legături cu Băsescu. Mona Pivniceru a lucrat în sensul acesta până când Ponta i-a cerut să facă nişte numiri negociate politic, lucru la care şi eu şi doamna Pivniceru ne-am opus. Doamna Pivniceru a demisonat şi eu n-am mai dorit să ne asumăm Ministerul Justiţiei în aceste condiţii şi Ponta şi-a asumat ministerul. Se ştie că m-am opus public nu acestor persoane propuse ci ideei că acestea sunt propuse după negocieri cu Băsescu.

Nu ştiam la vremea respectivă de Elena Udrea sau de Maior sau de altcineva. De Maior puteam bănui, de Elena Udrea mărturisesc că atunci nu”, a dezvăluit Crin Antonescu pentru sursa citată.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 25 martie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 25 martie 2019. Peștii au o discuție cu șefii, iar Berbecii își programează o călătorie


avengers , filme cu super eroi , filme marvel , avengers endgame Ce urmează după “Avengers: Endgame” ? Care sunt cele 7 filme ambițioase anunțate de studiourile Marvel


atac-canada-23032019 Canada. Un român a înjunghiat un preot într-o biserică din Montreal! Video


dan voiculescu, primul milion, afaceri, presa, grivco, dividende Dan Voiculescu a dezvăluit cum a făcut primul milion de dolari