Mondo News

Coreea de Sud. Autoritățile din Seul vor lansa o criptomonedă pentru a recompensa cetățenii

Vineri, 16 August 2019 15:46
Scris de: Vlad Economu
Coreea de Sud. Autoritățile din Seul vor lansa o criptomonedă pentru a recompensa cetățenii

Guvernul metropolitan din Seul va lansa primele servicii administrative bazate pe blockchain în noiembrie. De asemenea, potrivit publicației coreene blockinpress, autoritățile plănuiesc lansarea unui sistem de recompensare pentru cetățeni cu ajutorul unei criptomonede care poate fi pot fi convertită în bunuri și servicii.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul aceste tehnologii este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

În cadrul unei conferințe care a avut loc luna trecută și la care au participat oficiali ai orașului și reprezentanți ai sectorului privat, au fost stabilite obiectivele proiectului, scrie CoinDesk. Inițial, inițiativa Blockchain City Seoul a fost lansată de primarul orașului – Park Won-soon – în octombrie 2018, însă de atunci nu au mai fost anunțate detalii concrete.

Până acum, autoritățile au stabilit luna noiembrie ca termen limită pentru finalizarea a 3 obiective:

Lansarea unui sistem de recompense cu criptomoneda S-coin – care poate fi convertită în bunuri și servicii. Cetățenii vor primi S-coins atunci când realizează diferite sarcini – precum plata impozitelor sau participarea la sondajele de opinie publică. Sistemul de recompensare va fi integrat cu sistemul de plăți susținut de autoritățile din Seul (lansat în decembrie 2018) – ZeroPay. Acesta permite utilizarea de coduri QR pentru tranzacții comerciale.

Dezvoltarea unui serviciu bazat pe tehnologia blockchain prin care locuitorii orașului își vor  putea înregistra calificarea, eliminând documentele pe suport de hârtie.

Integrarea tehnologiei blockchain în cardul de identitate deja existent în Seul, ce va permite locuitorilor orașului să se autentifice digital atunci când folosesc serviciile publice.

Pe lângă aceste obiective, autoritățile din Seul doresc lansarea unui program bazat pe blockchain prin care cei care lucrează part-time să poată semna contracte digitale cu angajatorii și care să țină evidența istoriei lor de muncă. Guvernul metropolitan din Seul a alocat în total circa 105 milioane de dolari pentru finanțarea proiectului.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”