Mondo News

Compania Nationala a Uraniului va fuziona cu Nuclearelectrica, potrivit ministrului Energiei

Sambata, 22 Martie 2014 16:27
Scris de: Ioana Alexandra
Compania Nationala a Uraniului va fuziona cu Nuclearelectrica, potrivit ministrului Energiei

Compania Nationala a Uraniului va fuziona cu producatorul de energie nucleara Nuclearelectrica, a anuntat sambata Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

“Unul dintre lucrurile care ma preocupa este ca, pe termen lung, sa avem garantia ca nu vom depinde de altii in ceea ce priveste combustibilul de uraniu. Vom incepe un proiect de integrare a CNU in Nuclearelectrica. Romania este singura tara din UE cu ciclu nuclear complet, nu depindem de nimeni”, a spus Nicolescu, citat de Agerpres.

Ministrul a mai spus ca va urma si un proces de restructurare a Companiei Nationale a Uraniului.

“Va urma si un proces de restructurare, deja am cerut pana la finele saptamanii viitoare un plan de reducere cu 10-15 la suta a costurilor, dar va fi parte a Nuclearelectrica. Vreau sa pastram ciclul nuclear complet, asa cum il avem in momentul de fata”, a adaugat Nicolescu.

Citeste si: Ponderea energiei regenerabile in consumul de electricitate al Romaniei, peste tinta asumata fata de UE

Intrebat daca strategia de independenta energetica a Romaniei include gazele de sist, Nicolescu a declarat ca este prea devreme pentru aceasta discutie.

“Este prea devreme sa vorbim de gazele de sist. Numirea mea nu aduce nimic nou, Guvernul isi va urma politica prudenta de exploatare a gazelor de sist. Trebuie sa stim daca avem sau nu aceasta resursa. Este prematur sa vorbim de rezerve certe, in conditiile in care nu am sapat nicio sonda”, a punctat Nicolescu.

El a amintit ca in Polonia au fost sapate 40-50 de sonde, iar datele colectate de aceste sonde au infirmat optimisnul initial.

Sursa foto: obiectiv.info.


Un comentariu

  1. name
    Reply

    MAFIOTISM IMORALITATE INCOMPETENTA GOLANEALA ? 14 000 DE SALARIATI DE LA CFR CALATORI INTREABA CUM DE SE MAI AFLA LA CONDUCEREA SOCIETATII MANAGERUL “SMART” DOROBANTU VALENTIN SI GASCA LUI, DUPA ATATEA SI ATATEA RAPOARTE NEGATIVE TOATE CU “IZ” PENAL ALE CORPULUI DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, INAINTATE LA DNA SI POLITIA TRANSPORTURI FEROVIARE BUCURESTI ?
    SA INTELEGEM CA CINE INCALCA FLAGRANT LEGEA IN ROMANIA POATE SA FIE RETRIBUIT IMPARARESTE CU 9000 DE EURO NET LUNAR ? ASA SE PARE…
    DL. VICTOR PONTA ,DL. DAN SOVA , PARCA NU SUNTEM TOTUSI IN CRIMEEA !

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

calarasi, femeie beata, video, tamadau mare, Călărași. O femeie este atât de beată că nu se mai poate ține pe picioare, iar fiul îi ține sticla de bere! Video


sibiu, fata batuta, bataie, video Scene șocante în Sibiu. O fată este snopită în bătaie în plină stradă! Video


Laura Nicoletta Vasilescu, gay, handbalista, asumare Prima handbalistă română care recunoaște că e gay: „Te iubesc necondiționat”


horoscop 15 septembrie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 septembrie 2019. Capricornii stau pe drumuri, iar Berbecii sunt loviți de singurătate