Mondo News

“Comoară” veche de 500 de ani, descoperită intactă, în Marea Baltică!

Marti, 23 Iulie 2019 16:57
Scris de: Vlad Economu
“Comoară” veche de 500 de ani, descoperită intactă, în Marea Baltică!

O epavă veche de cinci secole a fost descoperită intactă pe fundul Mării Baltice, de unde a fost și recuperată de o echipă de arheologi marini din partea Universității Southampton, scrie Daily Mail.

Corabia arată “ca și când s-ar fi scufundat ieri”, au spus arheologii. Experții au descoperit epava în apropierea coastei Suediei în timp ce scanau adâncurile Mării Baltice cu un sonar.

Corabia datează din secolul al XV-lea sau de la începutul secolului al XVI-lea și încă are atașați pilonii de susținere, și armele pivotante în poziția de tragere. Cu toate astea, numele și originea vasului renascentist nu sunt încă cunoscute. Cercetătorii au botezat-o “Okant Skepp” (n.r. “vas necunoscut” în limba suedeză).

Citește și: EGIPTUL FIERBE! O STATUIE A FARAONULUI TUTANKHAMON, VÂNDUTĂ CU O SUMĂ URIAȘĂ! FOTO ÎN ARTICOL

Arheologul Rodrigo Pacheco-Ruiz, a cărui carieră s-a bazat pe explorarea adâncurilor, susține că descoperirea ar putea data din perioada lui Cristofor Columb și Leonardo Da Vinci.

“Corabia este contemporană cu Cristofor Columb și Leonardo Da Vinci și prezintă un nivel remarcabil de conservare după ce a stat ascunsă 500 de ani de la fundul mării. E aproape ca și cum s-a scufundat ieri. Pe puntea principală se găsește un obiect incredibil de rar – barca folosită pentru îmbarcarea echipajului, sprijinită de catargul principal. Este o descoperire cu adevărat uimitoare.”

Sursa foto: daily mail


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 11 decembrie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 11 decembrie 2019. Capricornii sunt tentați să cheltuie mai mult decât au, iar Taurii sunt neîncrezători


bogdan berbeceanu, fiu traian berbeceanu, video, melodie hip hop, momente grele, arestare, fost sef bcco alba Fiul lui Traian Berbeceanu a lansat o piesă hip-hop despre momentul arestării tatălului său! Video


nadia comaneci, fuga, romania, detalii, decembrie 1989, Nadia Comăneci, detalii neștiute despre fuga din țară: ”Am sărit 7 garduri ghimpate. Nu alergați, că vă împușcă!”


What`s Up, scandal, politie, marius ivancea, bataie, alina badea, violenta domestica, retinere What`s Up în mijlocul unui scandal monstru! Artistul a ajuns încătușat la secția de poliție