Mondo News

Cod galben de viscol și informare meteo de vreme rea! Zonele vizate

Vineri, 21 Decembrie 2018 13:32
Scris de: Vlad Economu
Cod galben de viscol și informare meteo de vreme rea! Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteorologică de precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 m; polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării. Această intră în vigoare sâmbătă la ora 05:00 și expiră duminică la ora 18:00.

Meteorologii anunță că, în acest interval, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 m, vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h. În zonele joase din jumătatea de nord a țării, va plouă, favorizând formarea poleiului.

În noaptea de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomină ninsorile.

Tot vineri a fost emisă și o atenționare de tip cod galben de viscol și ninsori valabilă de sâmbătă de la ora 05:00 până duminică la 18:00.

Această vizează zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, unde temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va suflă tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Sursă foto: adevărul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 iulie 2019, horoscop azi, horoscop marti, horoscop zilnic Horoscop 16 iulie 2019. Leii au multă treabă la serviciu, iar Peștii au parte de discuții contradictorii


ion tiriac, ion maurer, jean maurer, secret, colectie arme, colectie tablouri Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale lui Ion Țiriac, dezvăluit de fiul unui fost premier


british shorthair, pisica, rasa, cea mai veche rasa, ursulet plus Această pisică este socotită drept cea mai veche rasă din lume!


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a făcut infarct! Este internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca