Mondo News

Cod galben de ninsori și polei valabil pentru mai multe județe

Marti, 16 Ianuarie 2018 13:42
Scris de: Vlad Economu
Cod galben de ninsori și polei valabil pentru mai multe județe

Meteorologii au emis, marți, un cod galben de ninsori și polei valabil pentru mai multe județe. Acesta intră în vigoare marți la ora 17:00 și expiră miercuri la ora 20:00.

În această perioadă în zona de munte vor fi intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent; în sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi depuneri de polei.

Meteorologii anunță că ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, marți seară și în noaptea de marți spre miercuri în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar miercuri mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înalta, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Tot marți, meteorologii au actualizat și informarea meteorologică transmisă luni care anunță ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului. Această a intrat în vigoare marți la 12:00 și expiră miercuri la 17:00.

“În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transformă treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest”, anunță meteorologii.

Aceștia precizează că vântul se va intensifica, cu viteze de 50…55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomină ninsorile.

Precipitațiile vor continuă în noaptea de miercuri spre joi în estul, sud-estul și centrul țării și se vor transformă în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

 

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 iunie 2018, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 iunie 2018. Taurii au chef de muncă, iar Peștii își achită din datorii


cristi mitrea, victor slav, mesaj dur, bianca dragusanu Cristi Mitrea îl umilește pe Victor Slav: Săracul, el a pupat mai multe p#&! decât oricine!


cm rusia 2018, maluma, maluma jefuit, Campionatul Mondial 2018 CM Rusia 2018. Maluma, jefuit în timpul unui meci de la Cupa Mondială! Suma uriașă de care a fost deposedat


bianca dragusanu, tristan tate, englez milionar, idila, relatie noua Bianca Drăgușanu nu pierde vremea! Are un nou iubit plin de bani! Foto în articol