Mondo News

CNAIR: Se circulă în condiţii de iarnă în toată ţara

Joi, 10 Ianuarie 2019 09:49
Scris de: Vlad Economu
CNAIR: Se circulă în condiţii de iarnă în toată ţara

Circulaţia rutieră se desfăşoară, joi dimineaţă, în condiţii de iarnă în toată ţara, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care anunţă că drumarii au intervenit, în cursul serii şi al nopţii, cu peste 900 de utilaje de deszăpezire.

Potrivit CNAIR, în urma avertizării emise, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie, care vizează fenomene de ninsori şi strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei la nivelul întregii ţări, drumarii de la CNAIR au acţionat şi acţionează permanent pentru menţinerea autostrăzilor şi drumurilor naţionale deschise fără restricţii.

Astfel, de miercuri de la ora 17.00 şi până joi, la ora 5.00, drumarii au acţionat cu 921 de utilaje şi au răspândit aproximativ 3.950 de tone de material antiderapant. Astfel, DRDP Bucureşti a intervenit cu 298 de utilaje şi s-au răspândit 1.419 tone de material antiderapant, DRDP Craiova – 208 utilaje şi s-au răspândit 970 de tone de material antiderapant, DRDP Timişoara – 124 de utilaje şi s-au răspândit 533,75 de tone de material antiderapant, DRDP Cluj – 58 de utilaje şi s-au răspândit 252,8 tone de material antiderapant, DRDP Braşov – 111 utilaje şi s-au răspândit 384,3 tone de material antiderapant, DRDP Iaşi – 17 utilaje şi s-au răspândit 24,2 tone de material antiderapant, iar DRDP Constanţa – 105 utilaje şi s-au răspândit 366 de tone de material antiderapant.

“Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, arată CNAIR.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de ninsori, vânt, precipitaţii şi polei care a intrat în vigoare la ora 22.00 şi va fi valabilă până vineri, la ora 12.00.

“În intervalul menţionat, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, în toate regiunile şi se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova. În Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp”, au anunţat meteorologii.

Potrivit acestora, mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55…65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef


horoscop 23 martie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 martie 2019. Vărsătorii vor să-și întemeieze o familie, iar Peștii nu trebuie să creadă tot ce aud


emilia clarke, daenerys targaryen, game of thrones, hemoragie cerebrala, afazia O vedetă din Game of Thrones a fost la un pas de moarte și a necesitat 2 operații pe creier! Foto în articol