Cum se gătesc ciupercile umplute, antreul ideal pentru fianlul unui weekend însorit. Totodată, ciupercile umplute sunt un fel de antreu foarte potrivit la mese festive și ocazii deosebite.
Ingrediente pentru ciuperci umplute:
10-12 ciuperci
150 g unt
2 cepe
5 ficăţei de pui
1 lingură făină
200 ml supă de pui
sare
piper
2 linguri caşcaval
1 lingură pesmet
Mod de preparare ciuperci umplute:
Aşezi ficăţeii de pui în lapte şi îi ţii 2 ore, apoi îi scoţi şi îi speli. Alegi ciuperci de aceeaşi mărime. Le speli, le scoţi picioruşele şi le toci. Ungi cu puţin unt o tavă şi aşezi în ea pălăriuţele ciupercilor. Separat, topeşti restul de unt şi căleşti ceapa mărunţită, presari sare şi piper, după gust, şi adaugi picioruşele ciupercilor. Amesteci şi ţii până se călesc uşor, apoi adaugi ficăţeii mărunţiţi şi torni supa combinată cu făina.
Ţii pe focul domol până când scade sosul, amestecând constant. Umpli pălăriuţele ciupercilor cu compoziţia, presari puţin pesmet pe fiecare, apoi caşcavalul. Dai tava la cuptor 25 de minute.
Sursa reteta si foto: clickpoftabuna