Mondo News

Cine este “Jabba Jihadistul”, teroristul de 250 de kilograme al Statului Islamic, arestat în Irak

Luni, 20 Ianuarie 2020 16:40
Scris de: Vlad Economu
Cine este “Jabba Jihadistul”, teroristul de 250 de kilograme al Statului Islamic, arestat în Irak

Abu Abdul Bari, supranumit Jabba Jihadistul, unul dintre liderii organizației teroriste Stat Islamic, a fost arestat în Irak, informează New York Post.

Bari, în vârstă de 40 de ani, a fost și unul dintre liderii Stat Islamic care a orchestrat introducerea în sclavie și exploatarea sexuală a populației Yazidi. El a fost capturat de echipa SWAT a poliției irakiene din Mosul.

Bari era un muftiu al Statului Islamic, sau expert al legilor religioase, și a lansat condamnări fatwa la adresa învățaților și clericilor din Mosul care au refuzat să jure credință organizației teroriste atunci când aceasta a ocupat orașul.

Abu Abdul Bari, care cântărește 254 de kilograme, a fost urcat în bena unei camionete pentru că nu a încăput într-o mașină de poliție. Bari a apărut fotografiat în spatele camionetei, dar și în casa sa, în timpul arestării.

Bărbatul arestat era cunoscut și pentru discursurile sale provocatoare, dar și pentru că a ordonat distrugerea unei moschei faimoase, construită unde se crede că se află mormântul lui Iona, profetul biblic care a avut o întâlnire cu o balenă.

Maajid Nawaz, fondatorul think-tank-ului londonez Quilliam, a postat pe Facebook imaginea cu Bari în camionetă. “Majoritatea justificărilor religioase oferite membrilor Stat Islamic pentru violarea, torturarea și masacrarea irakienilor, sirienilor și a altora au fost oferite de acest monstru care nici măcar nu poate sta pe două picioare”, a scris Nawaz pe rețeaua de socializare.

Sursa foto: captura video


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

anm, avertisment, zapada, disparitie, caldura sufocanta, veri calduroase, schimbari climatice Meteorologii ANM au făcut un anunț alarmant! Zăpada dispare din România iar verile vor fi sufocante


elena basescu, miami bici, trening gucci, foto, avanpremiera Elena Băsescu a apărut la avanpremiera Miami Bici îmbrăcată într-un trening de 3000 de euro! Foto în articol


amazing stories, trailer, serial tv, video, apple tv+, steven spielberg Amazing Stories, primul trailer! Serialul lui Spielberg te motivează să te abonezi la Apple TV+! Video


mircea badea, relatie, oana zavoranu, fosta iubita, rusine Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască deși persoana este foarte cunoscută