Mondo News

Top 3 al țărilor care au solicitat brevete pentru tehnologia Blockchain în 2017

Luni, 26 Martie 2018 12:28
Scris de: Vlad Economu
Top 3 al țărilor care au solicitat brevete pentru tehnologia Blockchain în 2017

Cele mai multe solicitări de brevete către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) în 2017 pentru tehnologia Blockchain provin din China, informează Financial Times.

Datele de la organizația internațională de brevete arată că peste jumătate din cele 406 brevete din 2017 au fost solicitate din China: China a depus 225 de solicitări de brevet, urmată de SUA (91) și Australia (13).

Cererile de brevet pentru tehnologia Blockchain s-au triplat anul trecut. Potrivit jurnalistului Alex Batteson “Companiile se mișcă rapid pentru a-și proteja ideile în noile domenii ale dezvoltării tehnologice – cu mult înainte ca tehnologia să intre pe piață”.

Companiile chineze au alcătuit șase dintre primele nouă filiere pentru brevetele Blockchain din 2012 până în 2017, conduse de Beijing Technology Development. Deși nu toate brevetele au la bază produse viabile, datele sunt semnificative în sensul că indică o activitate într-o anumită sferă a industriei.

Citește și: FRATELE CELEBRULUI PABLO ESCOBAR A LANSAT O CRYPTO MONEDĂ MAI IEFTINĂ DECÂT BITCOIN

Batteson a adăugat că brevetele reprezintă un instrument important în drumul cître atragerea investițiilor de către companii. Brevetele privind anumite tehnologii semnalează investitorilor că “o afacere deține și poate valorifica proprietatea intelectuală și nu se va confrunta cu interferențe din partea altor părți care pretind proprietatea”.

Guvernul chinez și-a prezentat, oficial, interesul în dezvoltarea tehnologiei Blockchain. Asociația de investiții din China, care a sprijinit guvernul, a confirmat formarea unui Centru de dezvoltare a tehnologiei Blockchain.

Ministerul chinez al industriei și tehnologiei informației a publicat, în 23 martie, o listă de obiective pentru a încuraja dezvoltarea și standardizarea tehnologiei Blockchain. Obiectivele includ, de asemenea, eforturile de stabilire a standardelor la nivel internațional.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 22 ianuarie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 ianuarie 2019. Săgetătorii se apropie de latura spirituală a vieții, iar Peștii au chef de muncă


filme, super eroi, filme dc, dc comics, shazam, zachary levi, video, incasari Filmul cu super-roi care poate bate recordul de încasări al lui Aquaman! Vezi video în articol


alin vaduva, concurent, x factor, calugarie Un fost concurent de la X Factor s-a călugărit. Despre cine este vorba


Premiile Oscar 2019, oscar 2019, kevin hart, prezentator, refuz, oscar fara prezentator, hollywood Premiile Oscar 2019. Gala s-ar putea desfășura fără un prezentator, pentru prima dată în ultimii 30 de ani