Mondo News

CFTC amendează Bitcoin Trader cu 1,1 milioane de dolari pentru o fraudă cu crypto monede

Luni, 12 Noiembrie 2018 13:04
Scris de: Vlad Economu
CFTC amendează Bitcoin Trader cu 1,1 milioane de dolari pentru o fraudă cu crypto monede

Comisia de Comerț Futures a Comerțului din SUA (CFTC) a închis o firmă de comerț cu amănuntul și a amendat-o cu peste 1 milion de dolari pentru o schemă frauduloasă cu bitcoin și litecoin.

Potrivit unui comunicat de presă emis vineri de CFTC, un angajat al firmei, rezident în Arizona, Joseph Kim, a recunoscut că a fraudat investitorii cu sute de mii de dolari după ce a deturnat mai mult de 600.000 de dolari din fondurile anterioare ale angajatorului său.

Între septembrie și noiembrie 2017, Kim a transferat bitcoin și litecoin de la angajatorul său, o firmă de tranzacționare cu sediul în Chicago, în propriile conturi personale, provocând pierderile firmei în valoare de 601.000 de dolari, potrivit comunicatului.

Când firma l-a chestionat pe Kim cu privire la lipsa tokenurilor, a afirmat în mod fals că problemele de securitate legate de cripto-schimb necesită transferuri în alte conturi. După ce a descoperit furtul lui Kim în luna noiembrie a aceluiași an, firma l-a concediat.

Citește și:  “MINERITUL” DE CRYPTO MONEDE CONSUMĂ MAI MULTĂ ENERGIE DECÂT MINERITUL DE AUR SAU PLATINĂ

Dar Kim nu sa oprit aici. Apoi a început să solicite fonduri de la clienți individuali, pentru a continua tranzacționarea cu crypto monede, cu speranța de a face profituri pentru a acoperi fondurile lipsă. Drept rezultat, el a obținut în mod fraudulos aproximativ încă 545.000 de dolari de la cel puțin cinci clienți între decembrie și martie 2018.

Kim a spus că a mințit clienții declarând că a demisionat de la firmă pentru a-și înființa propria companie comercială. De asemenea, a susținut că va investi fonduri într-o strategie de arbitraj cu risc scăzut, când, de fapt, a făcut tranzacții cu risc ridicat cu crypto monede și a pierdut toate fondurile de 545.000 de dolari ale clienților săi.

Pe lângă amenda de 1.146.000 de dolari, CFTC a interzis, de asemenea, în mod permanen, accesul lui Kim de la tranzacționare, inclusiv în crypto monede, și l-a condamnat la 15 luni de închisoare, potrivit comunicatului.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut


submarin atomic, belgorod, vladimir putin, rusia, lansare, Submarinul sinistru al lui Vladimir Putin. Ar putea șterge un oraș întreg de pe fața pământului! Video


robert de niro, donald trump, atac dur, gangster aspirant, ratat, video, The Late Show With Stephen Colbert Robert de Niro îl atacă, din nou, pe Donald Trump: E un adevărat ratat, un gangster aspirant! Video