Mondo News

CENTRU DE TRANSPLANT de CELULE STEM, inaugurat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Luni, 20 Aprilie 2015 15:50
Scris de: Ioana Alexandra
CENTRU DE TRANSPLANT de CELULE STEM, inaugurat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Un nou CENTRU DE TRANSPLANT de CELULE STEM, cel de-al cincilea din Romania, a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Crearea CENTRULUI DE TRANSPLANT a fost posibila datorita investitiei de 600.000 euro realizata de Asociatia Daruieste Viata, cu sprijinul sponsorilor.

CENTRUL DE TRANSPLANT dispune de cinci camere sterile dotate cu paturi electrice de terapie intensiva, statie de monitorizare functii vitale si beneficiaza de cel mai modern sistem de filtrare a aerului, presiune pozitiva si flux laminar. Cele cinci camere sterile au rolul de diminua riscul aparitiei infectiilor, principala cauza a mortalitatii in cancer.

Citeste si: O NOUA MATERNITATE reabilitata si complet echipata, INAUGURATA in Sibiu

De asemenea, centrul are si un compartiment de pretransplant destinat pacientilor cu diferite tipuri de leucemii care au trecut sau urmeaza sa treaca printr-un transplant de CELULE STEM. Compartimentul are patru saloane cu grupuri sanitare proprii, dotate si mobilate conform standardelor europene, cabinete ale medicilor si asistentelor, camera de tratament, camera de curatenie.

In componenta centrului intra si un laborator de diagnosticare, o sala de raport si o sala studii clinice.

“Credem ca la SUUB incepem incetul cu incetul sa inchidem un cerc in tratamentul afectiunilor medical oncologice. (…) Vom face pasul urmator, vom intra in programul national de pretransplant, de transplant de celule stem, vom scoate posturi la concurs pentru asistente medicale. Avem un colectiv extrem de competent condus de profesorul dr. Ana-Maria Vladareanu si conferentiar Horia Bumbea. (…) Proiectul de astazi este un proiect de interdisciplinaritate”, a declarat managerul unitatii medicale, Catalin Cirstoiu.

Potrivit acestuia, vor fi scoase la concurs 20 de posturi de asistente, care vor lucra in cadrul CENTRULUI DE TRANSPLANT.

Citeste si: Nicolae Banicioiu anunta constructia a trei spitale, la Iasi, Craiova si Cluj

“Dupa semnarea contractului cu CNAS posturile vor fi scoase la concurs. Imediat dupa ce se va semna contractul avem deja prima etapa de posturi scoase la concurs. Dorim si deschiderea unei sectii noi de chirurgie cardiaca, vom infiinta si o sectie de terapie intensiva pentru partea de chirurgie cardiaca. Vom scoate la concurs in spital cam 40 de posturi de asistente medicale si vreo 10 posturi de medici anestezisti si chirurgi. In ceea ce priveste centrul inaugurat, vor fi scoase la concurs 20 de posturi de asistente medicale, medici sunt suficienti, partea de personal pentru sectia de hematologie este asigurata”, a sustinut managerul.

Conferentiarul doctor Horia Bumbea, unul dintre coordonatorii centrului, a precizat ca datorita proiectului din cadrul SUUB, numarul celor care vor putea beneficia de transplant de CELULE STEM va creste iar centrul va asigura, in compartimentul de pretransplant, tratament chimioterapeutic pentru aproximativ 200 de pacienti in fiecare an.

“Tratamentul chimioterapeutic efectuat in conditii de izolare scade riscul de deces din cauza infectiilor, asigurand o rata de supravietuire similara celei inregistrate in clinicile din vestul Europei. Pentru a creste eficienta camerelor sterile si a tratamentelor efectuate pe sectie, compartimentul de pretransplant vine ca o completare, in asa fel incat pacientul sa fie protejat de infectii pana ce intra in camera sterila sau in timpul tratamentelor de inductie a remisiunii”, a precizat conf. dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie la SUUB.

El a spus ca demersurile pentru realizarea centrului au inceput in urma cu patru ani.

“A ajuta sistemului medical romanesc constituie in opinia mea cea mai directa cale de a salva vieti, de a ajuta un om. Conducerea, medicii, personalul, prin expertiza pe care o au, sunt convins ca vor face ca toata aceasta investitie sa fie utilizata deplin, spre binele pacientilor”, a afirmat secretarul de stat in cadrul Ministerului Sanatatii Dorel Sandesc.

Celelalte centre de acest fel sunt la Timisoara, la Targu Mures si in Bucuresti la Spitalul Coltea si la Institutul Clinic Fundeni.

Sursa foto: facebook.com


Un comentariu

  1. Irina
    Reply

    Tot ceea ce dăruim se întoarce mai devreme sau mai târziu la noi. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

jupiter, pamant, coliziune, descoperire Jupiter ar fi fost lovit de o planetă de 10 ori mai mare decât Pământul acum 4,5 miliarde de ani


scandal, ionut iftimoaie, vanzare, vila, Ionuț Iftimoaie, implicat într-un scandal monstru! Este vorba de peste un milion de euro


dinamo bucuresti, scandal, autocar, saftica, teroare, liga I, suporteri mascati, ultrasi, cagule, Dinamo sub imperiul terorii! Ultrași mascați cu cagule au atacat autocarul echipei! Jucătorii și oficialii s-au refugiat la Săftica! Video


horoscop 17 august 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 17 august 2019. Săgetătorii sunt solicitați din plin, iar Berbecii se întâlnesc cu prietenii