Mondo News

Cel mai sângeros asasin român, dat în gât de iubita maghiară! Mărturii despre jafurile „Echipei Morţii”

Marti, 15 Ianuarie 2019 16:19
Scris de: Vlad Economu
Cel mai sângeros asasin român, dat în gât de iubita maghiară! Mărturii despre jafurile „Echipei Morţii”

Magistraţii i-au condamnat la închisoare pe românul Şandor Varga şi fosta sa parteneră ungară Emeşe Turi, pentru o serie de jafuri armate săvârşite în România în 2007. Emeşe Turi a decis din proprie iniţiativă să dezvăluie infracţiunile la care a participat.

După mai mult de un deceniu de la comiterea a patru jafuri armate, cuplul de ucigaşi Emese Turi (30 de ani) şi Şandor Varga (35 de ani) supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, au fost condamnaţi la închisoare. Cei doi au fost acuzaţi pentru patru jafuri armate comise în România, în cursul anului 2007, cel mai sângeros dintre ele fiind în Hunedoara.

Luni a fost publicată motivarea sentinţei pronunţate de Tribunalul Hunedoara, la sfârşitul anului trecut. Românul Şandor Varga a primit 15 ani de închisoare, iar fosta sa parteneră, de etnie maghiară, a fost condamnată la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru seria de tâlhării şi tentativa de omor deosebit de grav. „Inculpatul şi-a procurat fără drept, din timp, o armă letală fără a avea dreptul de a deţine arme de foc şi a folosit-o la fiecare act de tâlhărie iar  în două rânduri, la Hunedoara şi Oradea, a tras asupra vânzătoarelor. Infracţiunile comise de Varga Şandor sunt grave, violente, astfel că pedepsele maxime sunt justificate”, se arată în motivarea deciziei.

Citeste si: ACESTA A FOST CEL MAI MARE JAF DIN PERIOADA COMUNISTĂ? CINE AU FOST AUTORII ȘI CE AU PĂȚIT ACEȘTIA

După mai mult de un deceniu de la comiterea a patru jafuri armate, cuplul de ucigaşi Emese Turi (30 de ani) şi Şandor Varga (35 de ani) supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, au fost condamnaţi la închisoare. Cei doi au fost acuzaţi pentru patru jafuri armate comise în România, în cursul anului 2007, cel mai sângeros dintre ele fiind în Hunedoara. Luni a fost publicată motivarea sentinţei pronunţate de Tribunalul Hunedoara, la sfârşitul anului trecut. Românul Şandor Varga a primit 15 ani de închisoare, iar fosta sa parteneră, de etnie maghiară, a fost condamnată la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru seria de tâlhării şi tentativa de omor deosebit de grav. „Inculpatul şi-a procurat fără drept, din timp, o armă letală fără a avea dreptul de a deţine arme de foc şi a folosit-o la fiecare act de tâlhărie iar  în două rânduri, la Hunedoara şi Oradea, a tras asupra vânzătoarelor. Infracţiunile comise de Varga Şandor sunt grave, violente, astfel că pedepsele maxime sunt justificate”, se arată în motivarea deciziei. În ce o priveşte pe fosta sa parteneră, instaţa a condamnat-o la 7 ani şi 6 luni de închisoare, precizând că Turi Emeşe a avut numai rol de complice la infracţiunile comise de acesta. „Nu a utilizat arme şi nu a exercitat personal acte de violenţă sau ameninţare rolul ei, în raport cu Varga Şandor, fiind secundar.

De asemenea, a manifestat regret sincer şi a cooperat pe parcursul procedurilor judiciare”, se arată în motivare. Sentinţa pronunţată de Tribunalul Hunedoara a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Între timp, Şandor Varga a ispăşit primii ani din cele patru condamnări la închisoare pe viaţă primite în Ungaria, pentru patru omoruri şi trei jafuri, iar Emeşe Turi se află în închisoare, fiind condamnată la o pedeapsă de 18 ani de detenţie, pentru participarea la crimele săvârşite de fostul ei iubit.

„Echipa morţii”

Potrivit anchetatorilor, în decurs de câteva luni în 2007, cei doi au comis patru jafuri armate la case de schimb valutar şi de amanet din Codlea, Hunedoara, Oradea şi Pecica. Cea mai gravă faptă a avut loc în 17 decembrie 2007, când cuplul criminal a jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi a împuşcat-o pe casieră în cap, furând o geantă cu bijuterii din aur. Angajata a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă, care i-a pătruns prin zona urechii şi a ieşit prin tâmplă. După jaf Şandor Varga şi Emese Turi au dispărut, iar anchetatorii români nu au reuşit să dea de urma lor.

Motivarea sentinţei oferă detalii mai puţin cunoscute despre cei doi infractori. După trei ani de la jafurile din România. în 2010, Emeşe Turi şi Şandor Varga au fost arestaţi de autorităţile maghiare, pentru mai multe tâlhării şi crime pe care le-au săvârşit în Ungaria. Cei doi au fost consideraţi „o echipă a morţii“ de către organele judiciare. Potrivit anchetatorilor maghiari, Varga a fost ucigaş plătit, iar în timpul jafurilor comise nu avea milă, astfel încât să cruţe viaţa victimelor. A fost cazul unei familii de vietnamezi pe care cei doi au ucis-o pentru bani, deghizându-se în poliţişti şi urmărindu-i maşina până la marginea unei păduri. Acolo, i-au oprit sub pretextul unui control de rutină. Victimele au fost duse în pădure şi împuşcate, pentru ca apoi trupurile lor să fie băgate într-o groapă dinainte pregătită.

A mărturisit din proprie iniţiativă

În timp ce era audiată de către poliţia maghiară din Pest, cu privire la mai multe infracţiuni de omor şi tâlhărie comise în Ungaria, din proprie iniţiativă, fără ca poliţiştii care o audiau să-i ceară acest lucru, sau măcar să cunoască despre comiterea unor infracţiuni pe teritoriul României, Turi Emeşe a declarat că doreşte să informeze autorităţile despre faptul că a participat împreună cu Varga Şandor şi la comiterea altor infracţiuni decât cele cunoscute până în acel moment de poliţişti, se arată în dosar.

„Cu privire la fapta din 17 decembrie 2007, de la Hunedoara, Turi Emeşe a declarat că împreună cu Varga Şandor au plecat din Ungaria în România. S-au cazat la o pensiune din Deva, unde au dormit două nopţi, iar în timpul zilei au căutat în Deva o casă de schimb valutar pentru a o jefui. Pentru că nu au găsit o casă de schimb a cărei situaţie să le convină, s-au deplasat la Hunedoara unde Varga a găsit o casă de amanet,  dar l-a nemulţumit faptul că sistemul de supraveghere are camere care se rotesc şi filmează. Varga Şandor s-a interesat despre o brăţară afirmând că doreşte să o cumpere. În ziua următoare cei doi s-au dus în faţa casei de amanet la ora 9:00 şi au aşteptat să se deschidă, la ora 10.00, timp în care au observat locul, din maşină.

După ce unul dintre angajaţi a părăsit magazinul, cei doi au intrat înăuntru, Şandor fără nimic în mână, iar Turi Emeşe cu o geantă. Varga Şandor a scos arma de sub sacou, a îndreptat-o spre vânzătoare, căreia i-a spus ceva în limba română şi a tras, împuşcând-o în cap cu unul sau două focuri. Femeia a apăsat butonul de panică şi a declanşat alarma, Varga s-a întins şi s-a culcat peste tejghea, de unde a luat o valiză care era mai în interiorul tejghelei, a băgat arma în valiză şi apoi au plecat”, a relatat Emese Turi.

Cei doi au luat aproape patru kilogarame de aur, cu care au plecat în Ungaria. Audiat, Şandor Varga a refuzat să depună mărturie despre tâlhăriile din România, deşi a recunoscut că a participat la cea din Hunedoara. În 2018, s-a încercat audierea sa prin videoconferinţă, la Tribunalul Hunedoara, întrucât nu putea fi transferat în România. „În timpul celor două videoconferinţe, inculpatul s-a comportat nesincer şi a încercat să întârzie şi să zădărnicească procedurile judiciare”, se arată în dosar.

Sursa text: adevarul.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 26 iunie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 26 iunie 2019. Berbecii se izolează, iar starea de spirit a Vărsătorilor fluctuează


rocco morabito, evadare, uruguay, inchisoare, ndragheta, mafia italiana, rege cocaina milano ”Regele Cocainei” din Milano a evadat din închisoare! Metoda folosită de temutul mafiot, lider al Ndrangheta


radu mazare, nunta, penitenciar, analize medicale, roxana, amanare Radu Mazăre trebuie să amâne nunta! Motivul pentru care fostul edil este nevoit să mai aștepte


mma, cosmin dusa a murit, deces, coma, chisinau, camera hotel, a murit cosmin dusa Doliu în MMA. Un cunoscut luptător român a murit la numai 29 de ani! Foto în articol