Mondo News

Ce i-a pus capac? Adriana Săftoiu depune un proiect de lege pe o temă sensibilă

Joi, 06 Iunie 2019 12:05
Scris de: Vlad Economu
Ce i-a pus capac? Adriana Săftoiu depune un proiect de lege pe o temă sensibilă

Deputatul PNL, Adriana Săftoiu, a depus un proiect de lege prin care statul român să fie obligat să recunoască limba semnelor române ca limbă oficială pentru copiii surzi. Ea susține că episodul care a pus capac a fost cel în care niște copii de la o școală specială urmăreau desene fără subtitrare.

”Nu e ficțiune, e realitate nefardată. Pauză la o școală specială pentru copiii surzi. Copii între 9 şi 12 ani. Se uită la desene animate. E liniște. Toți se concentrează să înțeleagă povestea. Pentru că desenele animate nu sunt subtitrate. Și, totuși, se uită, încercând să își traducă singuri povestea.

Am tot ezitat, de mai bine de un an de când fac documentare pe acest subiect, să depun legea prin care statul român trebuie să recunoască limba semnelor române ca limbă maternă/specifică a acestor persoane. După întâmplarea de ieri care mi-a pus capac, azi am depus-o la Camera Deputaților. Va fi o muncă dificilă, dar e cazul ca statul român să își asume această responsabilitate”, a scris Adriana Săftoiu pe pagina de Facebook.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

sibiu, fata batuta, bataie, video Scene șocante în Sibiu. O fată este snopită în bătaie în plină stradă! Video


Laura Nicoletta Vasilescu, gay, handbalista, asumare Prima handbalistă română care recunoaște că e gay: „Te iubesc necondiționat”


horoscop 15 septembrie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 septembrie 2019. Capricornii stau pe drumuri, iar Berbecii sunt loviți de singurătate


thailanda, fumat interzis, locuinte, Țara care a interzis fumatul în propria casă. Ce pățesc locuitorii dacă încalcă legea