Mondo News

Cât au progresat lucrările la Pasajul Ciurel într-un an întreg! Catastrofal! Video

Miercuri, 17 Aprilie 2019 15:02
Scris de: Vlad Economu
Cât au progresat lucrările la Pasajul Ciurel într-un an întreg! Catastrofal! Video

Două filmări făcute la Pasajul Ciurel cu drona de Asociația Pro Infrastructura, una în aprilie 2018 și una în aprilie 2019, arată cât au avansat lucrările în ultimul an: extrem de puțin raportat la declarațiile primarului general, Gabriela Firea, că pasajul este executat în proporție de 90%. Inițial, edilul a promis că pasajul va fi gata în 2017, apoi în 2018, iar ultimul termen avansat este finalul anului 2019. 

”DEZASTRU la nodul rutier Virtuții, parte din proiectul penetrației Splai-Ciurel-Autostrada A1. Față de filmarea noastră din urmă cu un an, avansul este catastrofal, în unele zone fiind practic inexistent. În comunicatul nostru din 22.04.2018 spuneam: “Șantierul înaintează cu viteza melcului [...] în ciuda promisiunilor fanteziste și mincinoase ale Primarului General Gabriela Firea care a declarat în multe rânduri că acest nod va fi gata în 2017. De fapt, în ritmul actual, nici în 2018 nu se va finaliza!”

Evident, am avut dreptate. Nu doar că nu a fost finalizat în 2018, ci nici în 2019 nu va fi gata dacă nu se schimbă ceva URGENT! Dovada incompetenței? Vedeți filmarea aeriană de astăzi. În continuare proiectul este blocat de prostia, neputința, indecizia și lipsa de viziune ale autorităților locale. Atenție, exproprierile NU sunt rezolvate, relocările de utilități NU sunt terminate, iar finanțarea precară este aceeași de ani de zile. Firesc, tergiversările nepermise generează dispute interminabile între Primărie și constructori. Unii se fac că lucrează, ceilalți că îi plătesc. Contractul a fost semnat acum aproape 12 ani, în octombrie 2007, și avea un termen de execuție de 35 de luni!RUȘINE!”, se arată într-un comunicat emis de Asociația Pro Infrastructură. 

Într-un comunicat emis la începutul anului, reprezentanții Primăriei Capitalei afirmau că s-au recuperat intarzierile din ultimii ani, iar proiectul a ajuns de la 13% la 90%.

Primarul Gabriela Firea și reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat de mai multe ori pe parcursul anului 2018 că Pasajul de la Ciurel va fi gata în luna noiembrie 2018, termen asumat de constructor. Pe 15 octombrie 2018, însă, după o vizită pe șantier primarul Gabriela Firea a postat pe pagina de Facebook că Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90%. Aceasta a cerut constructorului să mobilizeze toate resursele pe șantier ca să termine cât mai repede lucrarea, însă nu a dat un termen clar la care va fi gata.

Într-un alt comunicat emis de Primăria Capitalei la începutul lunii aprilie 2019 se arăta ca în proiectul de buget pe anul în curs s-au prevăzut pentru Penetrația Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti – Pitesti – Nodul Virtutii circa 11 milioane de euro, iar lucrarea se va finaliza până la finalul acestui an.

Pasajul Ciurel face parte din Străpungerea Ciurel – Nod Rutier Virtuții. Valoare totală a proiectului este de 128 milioane euro.

Filmare făcută de Asociația Pro Infrastructură în aprilie 2018

Filmare făcută de Asociația Pro Infrastructură în aprilie 2019

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura / Facebook


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 iulie 2019, horoscop azi, horoscop marti, horoscop zilnic Horoscop 16 iulie 2019. Leii au multă treabă la serviciu, iar Peștii au parte de discuții contradictorii


ion tiriac, ion maurer, jean maurer, secret, colectie arme, colectie tablouri Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale lui Ion Țiriac, dezvăluit de fiul unui fost premier


british shorthair, pisica, rasa, cea mai veche rasa, ursulet plus Această pisică este socotită drept cea mai veche rasă din lume!


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a făcut infarct! Este internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca