Mondo News

Care sunt cauzele temperaturilor de primăvară în plin miez de iarnă

, 07 Ianuarie 2018 13:03
Scris de: Vlad Economu
Care sunt cauzele temperaturilor de primăvară în plin miez de iarnă

Schimbările climatice sunt un fenomen real și periculos pentru planetă. Majoritatea cauzelor sunt rezultatul acțiunilor omului. Temperaturile de primăvară din mijlocul iernii au stârnit îngrijorare printre oameni.

CNN a realizat o listă a activităților umane care duc la schimbările climatice, potrivit revistei Info Mediu. Iată care sunt cele mai periculoase:

electricitate și încălzire: 30,6% – arderea combustibililor fosili pentru a produce electricitate și căldură este cea mai mare cauză a schimbărilor climatice, conform World Resources Institute (WRI). Emisiile reprezintă aproape o treime din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.

transporturile: 14,8% – mașinile, avioanele și celelalte mijloace de transport reprezintă a doua cauză a încălzirii globale producția și construcțiile: 13,3% – acest aspect nu este dezbătut atât de mult precum transporturile, însă este al treilea mare cauzator de schimbări climatice

agricultura: 11,1% – sistemele noastre de producere a hranei sunt cauzatoare de modificări climatice. Susținătorii spun că renunțarea la carne, în special cea de vită, ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

arderea altor combustibili: 8,2% – în această categorie intră lemnul și combustibilii arși în clădirile rezidențiale și comerciale, dar și cei folosiți pentru agricultură.

procesele industriale: 5,8% – producția de ciment și aluminiu sunt cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră defrișările și schimbarea destinației terenurilor: 5,7% – pădurile împiedică emisiile de carbon, iar defrișările influențează dramatic schimbările climatice.

emisiile accidentale: 5,3% – emisiile asociate cu producerea de energie sunt un factor al schimbărilor climatice, arată WRI. deșeuri: 3,1% – gropile de gunoi produc gaz metan, care contribuie la poluarea atmosferei.

combustibilii ”buncăr”: 2,2% – anumite emisii nu pot fi atribuite unei țări. În această categorie intră navele din apele internaționale și cursele aeriene internaționale.

Sursa traducere: Info Mediu


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 iulie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 iulie 2018. Taurii au parte de discuții aprinse, iar Balanțele au diferite cheltuieli


printul george, aniversare, cinci ani, casa regala, marea britanie Prințul George a împlinit azi cinci ani. Fotografia publicată de familia regală britanică


tanara violata, haryana, india, pensiune, drogata, 40 de barbati Șocant! Drogată și violată de 40 bărbați timp de 4 zile într-o pensiune!


tara leigh calico, mister nedezlegat, disparitie, new mexico, fotografie Povestea înfiorătoare din spatele acestei fotografii. Misterul, nedezlegat de 29 de ani!