Mondo News

Care era alimentația românilor în urmă cu câteva secole

Joi, 31 Ianuarie 2019 10:38
Scris de: Vlad Economu
Care era alimentația românilor în urmă cu câteva secole

Românii au o bogată istorie culinară care, s-a schimbat de la un secol la altul.  În anul 1779, savantul italian Domenico Setini era uimit de faptul că românii mâncau foarte multă mămăligă. Mămăliga Kuda era consumată de țărani în loc de pâine, iar mămăliga boierească era fiartă în unt, scrie shtiu.ro.

Venețianul Francesco Griselini, savant italian care a stat doi ani în Transilvania și a publicat o amplă lucrare despre Banatul secolului al XVIII-lea: „Mâncărurile românilor obişnuite sunt foarte simple şi se compun mai ales din plante: ele sunt condimentate cu mult usturoi şi ceapă, dar cu puţină sare. Salata şi prăjiturile se gătesc cu untură de porc”. Acesta mai afirma că, deși românii creșteau găini, curcani, rațe sau gâște, aceste păsări erau gătite doar la sărbători, mai notează shtiu.ro.

Sursa foto: shtiu.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 22 februarie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 februarie 2019. Balanțele aleg să fie raționale, iar Gemenii își pun ordine în viață


SQUIRT, SQUIRTING, FEMEI, EJACULARE FEMININA, CE INSEAMNA, SUBIECT TABU, RASPUNSURI, CURIOZITATI, ORGASM, BARBATI, SEX Ce înseamnă “Squirt” sau „Squirting”? Totul despre ejacularea la femei


Breakdance, jocuri olimpice, sport invitat, escalada, surf, jo 2024 Breakdance-ul ar putea deveni sport invitat la Jocurile Olimpice de Vară


casa moda, chanel, conducere, virginie viard, deces karl lagerfeld Cine va prelua conducerea casei de modă Chanel după decesul lui Karl Lagerfeld