Mondo News

Care era alimentația românilor în urmă cu câteva secole

Joi, 31 Ianuarie 2019 10:38
Scris de: Vlad Economu
Care era alimentația românilor în urmă cu câteva secole

Românii au o bogată istorie culinară care, s-a schimbat de la un secol la altul.  În anul 1779, savantul italian Domenico Setini era uimit de faptul că românii mâncau foarte multă mămăligă. Mămăliga Kuda era consumată de țărani în loc de pâine, iar mămăliga boierească era fiartă în unt, scrie shtiu.ro.

Venețianul Francesco Griselini, savant italian care a stat doi ani în Transilvania și a publicat o amplă lucrare despre Banatul secolului al XVIII-lea: „Mâncărurile românilor obişnuite sunt foarte simple şi se compun mai ales din plante: ele sunt condimentate cu mult usturoi şi ceapă, dar cu puţină sare. Salata şi prăjiturile se gătesc cu untură de porc”. Acesta mai afirma că, deși românii creșteau găini, curcani, rațe sau gâște, aceste păsări erau gătite doar la sărbători, mai notează shtiu.ro.

Sursa foto: shtiu.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

indonezia, vulcan, agung, eruptie, video, bali Indonezia. Vulcanul Agung, din Bali, a erupt! Video spectaculos


turism, transilvania, presa internationala, colt de rai, superlative, conde nast traveller Transilvania face senzație în presa internațională: Colț de rai, învăluit în frumuseți superlative!


miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut