Mondo News

Caniculă în cea mai mare parte a țării! Cod galben de ploi în 14 județe

Marti, 02 Iulie 2019 14:47
Scris de: Vlad Economu
Caniculă în cea mai mare parte a țării! Cod galben de ploi în 14 județe

Vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi de 35-37 de grade Celsius, potrivit meteorologilor. De asemenea, vor fi sub cod galben de ploi 14 județe din Moldova, Maramureș, Crișana și Transilvania.

Potrivit Administrației Naționale de Mateorologie, în cea mai mare parte a Moldovei, în Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată – vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Avertizarea cod galben este în vigoare de la ora 12.00 și până la ora 23.00.

În același timp, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 – 37 de grade.

Conform meteorologilor, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special după-amiaza și în prima parte a nopții, în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată, mai ales după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est. În sudul țării, miercuri după-amiază va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova, Viitorul, cupe europene, televizari, liga campionilor, europa league, tur II preliminar CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova și Viitorul joacă în cupele europene! Unde poți viziona partidele


horoscop 23 iulie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 iulie 2019. Taurii ar trebui să fie discreți, iar Fecioarele au bătăi de cap


anastase dragomir, inventator, scaun ejectabil, aviatie, Este adevărat că un român a inventat scaunul ejectabil?


presa, fake news, presa pro kremlin, russia today, ruptly, Cât câștigă presa pro-Kremlin? Conspirații, minciuni și manipulări de milioane de dolari