Mondo News

BURSE IN FRANTA pentru studenti romani, in parteneriat cu MEDIUL PRIVAT din tara

Luni, 16 Martie 2015 20:07
Scris de: Ioana Alexandra
BURSE IN FRANTA pentru studenti romani, in parteneriat cu MEDIUL PRIVAT din tara

Ambasada Frantei in Romania, prin Institutul Francez din Romania, si Agentia universitara a Francofoniei vor incheia marti conventii de parteneriat cu zece companii de top din Romania pentru a cofinanta burse de studii in Franta destinate tinerilor romani cu potential, in domenii de inalta specializare in care competenta pe plan local este absenta, potrivit unui comunicat al institutiei.

Conform sursei citate, dupa incheierea studiilor si intoarcerea in Romania tinerii isi vor pune abilitatile nou dobandite in slujba companiilor sponsor care ii vor recruta.

Companiile partenere la acest program in 2015 sunt GDF SUEZ Energy Romania, Renault Romania, Orange Romania, Lafarge Romania, Agricesem, Caussade Semences SRL Romania, Exploitdaneasa SRL, Expur S.A., Isagri Romania, Sopema Romania SA.

Citeste si: Peste 40 de UNIVERSITATI DE ELITA din strainatate isi prezinta programele de studiu la WORLD EDUCATION FAIR

Ambasada Frantei la Bucuresti, prin Institutul Francez din Romania, operatorul sau cultural si educativ, deruleaza de patru ani acest program de burse de studii cofinantate in colaborare cu societati cu sediul in Romania. Din acest an, Agentia Universitara a Francofoniei se alatura acestui parteneriat, punand totodata la dispozitie si reteaua sa de 30 de universitati din Romania pentru recrutarea celor mai talentati studenti.

“Acest program inovator permite companiilor sa detecteze colaboratori cu potential ridicat si sa isi dezvolte o baza de talente tinere care poate servi la dezvoltarea acestor societati pe termen lung. Programul contribuie in egala masura atat la dezvoltarea companiilor, cat si la insertia profesionala in Romania a unei generatii de tineri inzestrati, formati la inalte standarde occidentale si deschisi la dialogul intercultural”, se spune in comunicat.

Citeste si: PRIMA INTALNIRE dintre STUDENTI si noul ministru al Educatiei, SORIN CIMPEANU

In cei patru ani de existenta a programului, peste 30 de tineri romani talentati au beneficiat de o bursa de formare de excelenta in Franta pentru a asimila competente de ultima ora in domenii variate (mecanica, informatica, management, statistica etc.). Ca parte a formarii lor, acesti studenti au facut si un stagiu de sase luni in cadrul companiei partenere (in Romania sau in cadrul grupului din Franta) si au avut oportunitatea de a fi angajati ulterior de compania sponsor.

Apelul la candidaturi pentru programul in curs este disponibil pe site-urile Ambasadei Frantei, ale Institutului Francez si ale Agentie universitare a Francofoniei, si va fi deschis pana la mijlocul lui aprilie 2015.

Sursa foto: tv7.md


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

frf, inlocuitor cosmin contra, selectioner, nationala romania, lista, variante, mirel radoi, victor piturca, gica hagi, dan petrescu, marius sumudica, mircea lucescu, Pe lista FRF se află șapte antrenori! Cinci vor intra în finală, iar Burleanu va desemna înlocuitorul lui Contra


Tzanca Uraganul, bataie, manelist, video, După Florin Salam un alt manelist cunoscut a luat-o pe coajă de la un interlop! Video


horoscop 21 noiembrie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 noiembrie 2019. Racii au cheltuieli suplimentare, iar Fecioarele trebuie să fie discrete


google, platforma gaming, jocuri video, lansare, video, stadia, cloud, chrome Google lansează o platformă de gaming bazată pe cloud. Cele 22 de jocuri video disponibile! Video