Mondo News

Bulgaria: Milionarul Petar Hristov a fost executat de mafioți

Luni, 08 Ianuarie 2018 20:59
Scris de: Vlad Economu
Bulgaria: Milionarul Petar Hristov a fost executat de mafioți

Milionarul bulgar Petar Hristov a fost executat de interlopii din țara vecină. Proprietar al uneia dintre cele mai mari companii de lactate din Bulgaria, el a fost împuşcat mortal luni în plină zi în faţa biroului firmei la Sofia.

Asasinatul a avut loc la doar câteva zile după ce Bulgaria, cea mai săracă şi cea mai coruptă ţară din UE, şi-a asumat pentru şase luni preşedinţia rotativă a UE pentru prima dată de când a aderat în 2007, notează agerpres.ro. Petar Hristov, în vârstă de 49 de ani, a fost împuşcat luni dimineaţă în timp ce se urca în maşină în Manastirski Livadi, un cartier select al capitalei bulgare.

Hristov, un om de afaceri influent în centrul Bulgariei cu interese în construcţii, imobiliare şi turism, a murit din cauza rănilor la 30 de minute după ce a fost dus la spital. Petar Hristov era de asemenea un apropiat al unor înalţi responsabili din cadrul partidului de centru-dreapta GERB, aflat la putere, potrivit presei bulgare.

Uciderea lui Hristov survine în contextul în care Bulgaria este urmărită atent de Bruxelles, care a criticat Sofia pentru că a făcut prea puţin în lupta împotriva bandelor criminale şi a corupţiei oficiale. În urmă cu trei săptămâni, un înalt funcţionar fiscal a fost împuşcat în maşina sa în centrul Sofiei.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este cea mai coruptă ţară din UE. Dar cu o săptămână înainte ca Hristov să fie ucis, preşedintele Rumen Radev a respins prin veto legislaţia anticorupţie, declarând că proiectul de lege nu oferă mijloacele necesare pentru a investiga eficient reţelele de corupţie.

Sursa foto: 7dni.bg


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

miss world, concurs frumusete, castigatoare, mexic, vanessa ponce de leon Miss World 2018. A fost desemnată câștigătoarea celebrului concurs de frumusețe! Video


cristiano ronaldo, provocare, lionel messi, transfer, italia Cristiano Ronaldo îi aruncă mănușa lui Lionel Messi: Să facă la fel ca mine! Îl aștept


ed sheeran, stars wars, rol, cantaret britanic Ed Sheeran va juca în viitorul film din saga “Star Wars”


horoscop 10 decembrie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 10 decembrie 2018. Gemenii își ating scopul, iar Balanțele se implică într-un proiect