Mondo News

BUCURESTI: SASE asa-zisi INSPECTORI de la OPC, RETINUTI de POLITISTI

Joi, 10 August 2017 12:39
Scris de: Vlad Economu
BUCURESTI: SASE asa-zisi INSPECTORI de la OPC, RETINUTI de POLITISTI

Sase persoane suspectate de mai multe fapte de inselaciune, furt si uzurpare de calitati oficiale.au fost retinuite de Politia Capitalei. Suspectii, care pretindeau ca sunt inspectori de la Protectia Consumatorului, ar fi mers la sediile mai multor firme si, sub pretextul ca fac controale, solicitau diverse sume de bani sau chiar sustrageau bunuri, profitand de neatentia angajatilor, informeaza News.ro. 

Potrivit Politiei Capitalei, cele sase persoane – trei barbati si trei femei – cu varste cuprinse intre 33 si 51 de ani utilizau legitimatii ale unei asociatii (in prezent desfiintata) cu o denumire foarte apropiata de cea a unei autoritati si pretindeau ca sunt inspectori de la Protectia Consumatorului si ca fac controale privind modul in care societatea respectiva respecta drepturile consumatorilor.  

Miercuri, doi dintre barbati au fost prinsi imediat dupa ce au intrat in sediul unei firme din sectorul 2, unde, declarand ca sunt inspectori in domeniul protectiei consumatorului, au solicitat si primit o suma de bani.  Barbatii au fost imobilizati in trafic chiar in momentul in care incercau sa paraseasca zona, fiind dusi la audieri. Ulterior, cu sprijinul mai multor politisti din cadrul Sectiilor 14,15,16 si 26, au fost puse in aplicare mandate de perchezitie domiciliara, precum si mandate de aducere pe numele celorlalte persoane suspectate in acest caz. 

In urma perchezitiilor au fost ridicate sase legitimatii inscriptionate cu numele suspectilor. Astfel, politistii au stabilit ca in 31 martie trei persoane din grup, doi barbati si o femeie, ar fi mers la o societate comerciala din sectorul 4, unde dupa ce au prezentat legitimatiile si ar fi declinat calitatea oficiala de inspector au solicitat, sub pretextul neinregistrarii unor nereguli, o suma de bani. Profitand de neatentia vanzatorilor, dupa primirea banilor ar fi sustras si trei perechi de incaltaminte sport. 

Dupa aproximativ doua luni, in 12 iunie, doua dintre femei, prin utilizarea aceleiasi metode, au solicitat unui barbat, administrator al unei societati comerciale din sectorul 2, o suma de bani, insa acesta le-a refuzat.  La finele lunii iulie, un barbat si o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 1, unde, sub acelasi pretext al neconsemnarii presupuselor nereguli observate, au solicitat si primit bani. 

Politistii au mai stabilit ca in 3 august aceleasi doua persoane au mers in trei zone din sectoarele 2, 3 si 4, unde ar fi indus in eroare mai multe persoane, sub aceeasi motivatie, de fiecare data victimele oferind sumele de bani cerute.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 decembrie 2017, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 decembrie 2017. Relații tensionate, treburi casnice și o legătură cu străinătatea


forbes, michael jordan, cei mai bine plătiți sportivi, clasament Clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din toate timpurile realizat de revista Forbes


ginecolog Ginecologii dau din casă! Răspunsurile super amuzante, ale unor paciente, despre sex


maria ciobanu, ion dolanescu, poveste de dragoste, Maria Ciobanu a dezvăluit cum a reușit să o cucerească Ion Dolănescu