Mondo News

Bucătarul secolului, Paul Bocuse, a murit

, 21 Ianuarie 2018 12:17
Scris de: Vlad Economu
Bucătarul secolului, Paul Bocuse, a murit

A murit bucătarul secolului. Paul Bocuse, supranumit “papa” al gastronomiei franceze, pe care a reprezentat-o în întreaga lume, a murit la 91 de ani.

Paul Bocuse s-a stins din viață în celebrul sau han, L’Auberge du Ponte de Collonges, din apropiere de Lyon (centru-est), potrivit unui mesaj postat sâmbătă pe Twitter de ministrul francez de Interne Gerard Collomb și citat de AFP.

Chef Bocuse suferea de mulți ani de boala Parkinson. Considerat “tatăl artei culinare din Franța”, Bocuse a fost totodată un ambasador al gastronomiei franceze moderne, Nouvelle Cuisine, care spre deosebire de bucătăria franceză tradițională pune accentul pe simplitate și pe prospețime în calitatea ingredientelor.

În 1961, statul francez i-a acordat numeroase distincții și titluri precum Legiunea de onoare. Americanii ii recunosc de asemenea meritele, iar Culinary Institute of America i-a acordat titlul de “Bucătarul secolului”. A devenit celebru pentru restaurantele sale de lux, mai ales Auberge du Ponte de Collonges de lângă Lyon, în care și-a încântat oaspeții timp de mai multe decenii.

În 1987, Paul Bocuse a lansat prima ediție a unei competiții culinare menite să descopere și să promoveze tinerele talente din gastronomie. În prezent, Bocuse D’or este echivalentul Jocurilor Olimpice în materie de gastronomie și cea mai riguroasă competiție gastronomică din lume. La fiecare doi ani, cei mai buni tineri chefi din lume se strâng la Lyon și se întrec în fața a 24 chefi deja consacrați.

Sursă traducere: agerpres.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

nostradamus, profetii, cutremure, razboi mondial, anul 2018 Profețiile teribile făcute de Nostradamus pentru anul 2018


smiley, joc dublu, gina pistol, ana baniciu, relatie, fundulet, fost iepuras playboy Smiley a jucat la dublu! Artistul a pendulat între Gina Pistol și celebra “Funduleț”


cristina neagu, salariu urias, csm bucuresti, bani publici, 265.000 euro, gabriela firea, Cristina Neagu are un salariu uriaș! Vedeta de la CSM câștigă mai bine decât vedetele FCSB


horoscop 21 februarie 2018, horoscop miercuri, horoscop zilnic, horoscop azi Horoscop 21 februarie 2018. Forfotă la serviciu, surprize, cheltuieli și ceva probleme de sănătate