Mondo News

Brexit. Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea fi amânată din nou!

Joi, 26 Septembrie 2019 21:27
Scris de: Vlad Economu
Brexit. Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea fi amânată din nou!

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea fi amânată din nou, în lipsa unui acord care să reglementeze demersul până spre sfârșitul lunii octombrie, au transmis oficialii UE.

Curtea Supremă a Marii Britanii a emis o sentință, conform căreia premierul britanic Boris Johnson ar fi acționat ilegal prin decizia de a suspenda Parlamentul de la Londra. Astfel, s-a relansat o serie de dezbateri în rândul reprezentanților executivului și ai legislativului în ceea ce privește termenul condițiilor de ieșire a UK din UE, conform Reuters.

Uniunea Europeană ia în calcul varianta unei noi amânări a Brexitului, prin declarațiile unor oficiali, ce ar putea fi programată la mijlocul lui 2020. Ieșirea Marii Britanii din blocul european ar fi urmat să aibă loc pe 31 octombrie, potrivit premierului Boris Johnson.

Până acum, Brexitul a fost amânat de două ori. Boris Johnson vrea ca Marea Britanie să iasă din UE cu sau fără un acord prestabilit, în timp ce oficialii europeni nu sunt de acord cu ideea unui Brexit fără acord.

 „Suntem în favoarea unei extinderi dacă vom vedea care este calea de urmat, pot fi alegeri generale, poate fi un al doilea referendum, poate fi un acord de retragere”, a declarat, miercuri, europarlamentarul, Guy Verhofstadt.  „Cred că dacă există unanimitate…pentru a spune ‘Ok, hai să mergem mai departe cu o extindere dacă există o cale sigură către o soluție pentru probleme și o rezolvare a situației pe care o avem astăzi’”, a mai adăugat oficialul european.

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mario iorgulescu, acuzatii grave, sevraj, spital elias, dani vicol, accident, vali gutu, unchiul victimei, dumitru dragomir, dreptate, despagubiri, Unchiul victimei lui Mario Iorgulescu face acuzații devastatoare: „Mario era în sevraj și violent cu asistentele! Este o minciună că a fost scos de la aparate în Italia”


horoscop 21 octombrie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 octombrie 2019. Vărsătorii au multă treabă, iar Leii sunt discreți


mario iorgulescu, procurori, anunt, audiere, accident mortal, videoconferinta Procurorii au luat o primă decizie fermă în privința lui Mario Iorgulescu! Anunțul oamenilor legii


Per Joar Hansen, romania-norvegia, copii, sustinere, arena nationala, preliminarii, euro 2020, excludere, nationala romania Scandal monstru! Se solicită excluderea României din preliminariile pentru Euro 2020!