Mondo News

Boboteaza. Patriarhul Daniel, despre semnificația Botezului Domnului

, 06 Ianuarie 2019 13:57
Scris de: Vlad Economu
Boboteaza. Patriarhul Daniel, despre semnificația Botezului Domnului

Sărbătoarea Botezului Domnului este o înnoire a botezului nostru, a afirmat duminică patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel.

“Sărbătoarea Botezului Domnului este, aşa cum ne spune Sfântul Simeon Tesaloniceanu, o înnoire, o reactualizare a Botezului Domnului, dar şi o înnoire a botezului nostru. Majoritatea ne-am botezat când eram copiii. Acum ne aducem aminte de Botezul Domnului şi de faptul că noi ne-am botezat în numele Preasfintei Treimi, am primit iubirea şi harul Preasfintei Treimi, ne-am lepădat de satana şi ne-am unit cu Hristos. Botezul creştin bazat pe credinţa în Iisus Hristos este temelia vieţii creştine. Fără botez nu putem primi celelalte sfinte taine ale bisericii”, a spus patriarhul Daniel, la slujba de Bobotează oficiată la Catedrala Patriarhală.

El a arătat că în momentul botezului creştinii încep o relaţie nouă cu Dumnezeu, scrie Agerpres. “Botezul Mântuitorului în Iordan este deschiderea căii către botezul creştin în apă şi în Duh Sfânt. Această lucrare, arătare a Sfintei Treimi ne arată că la botezul Domnului nu este doar vorba despre o arătare sau o epifanie a Lui în faţa mulţimilor, ci şi de o arătare a Sfintei Treimi. (…) Această arătare a Sfintei Treimi ne arată că noi avem ca bază a botezului nostru iubirea Sfintei Treimi. (…) Botezul este o cufundare a noastră atunci când ne botezăm în harul şi în iubirea Preasfintei Treimi. Noi când suntem botezaţi începem o relaţie nouă cu Dumnezeu, şi anume o relaţie veşnică pentru că viaţa veşnică nu este viaţa de după moarte, ci viaţa trăită în comuniune de iubire cu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt”, a spus Patriarhul Daniel.

El a explicat semnificaţia botezului. “Botezul nu este o simplă stropire cu apă, ci este primirea iubirii şi harului Preasfintei Treimi. Când noi gustăm apă de la botez ne întâlnim cu iubirea Tatălui, a Fiului şi a Sfântului Duh. Când sunt stropite casele noastre ele nu sunt stropite cu apă simplă, ci cu apă plină de harul Preasfintei Treimi, ca toată viaţa noastră să fie sfinţită, curăţită, luminată şi plină de binecuvântarea Preasfintei Treimi”, a spus patriarhul BOR.

Ceremonia, numită şi Sfinţirea cea Mare a apei, urmează să aibă loc în faţa reşedinţei patriarhale.

Sursa foto: basilica.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

parazitii, antimilitie, melodie, judecata, sindicat politie De ce sindicaliștii din Poliție dau în judecată trupa Paraziții


deces, cea mai batrana femeie, europa, giuseppina robucci, italia Cea mai bătrână femeie din Europa a murit! Câţi ani avea şi cine era aceasta


horoscop 19 iunie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iunie 2019. Fecioarele trebuie să renunțe la cârcoteală, iar Capricornii sunt plini de energie


vladimir draghia, condamnare, amenda, tribunal, constanta Vladimir Drăghia umilit şi cu banii luaţi! Vestea care i-a pus capac!