Mondo News

BitTorrent își lansează propria crypto monedă

Vineri, 04 Ianuarie 2019 13:05
Scris de: Vlad Economu
BitTorrent își lansează propria crypto monedă

BitTorrent, un pionier al tehnologiei pentru partajarea fișierelor pe internet, își creează propria crypto monedă. Emisă de BitTorrent Foundation din Singapore, noul BitTorrent Token (BTT) va folosi rețeaua monedei digitale tron, dezvoltată de compania Tron, care a achiziționat BitTorrent în luna iunie a anului trecut.    

BitTorrent susține că are 100 de milioane de utilizatori. BitTorrent este un protocol care permite descărcarea rapidă de fișiere folosind o cantitate minimă din lărgimea de bandă disponibilă a conexiunii la Internet. Spre deosebire de alte metode de download, BitTorrent maximizează viteza de transfer împărțind fișierul în bucățele și descărcând acele bucățele pe rând de la utilizatorii care le au deja. Acest proces poate face fișierele voluminoase să poată fi descărcate cu viteze mult mai mari decât este posibil cu protocoale similare.

Planul companiei de software de partajare a fișierelor vine după anunțului proiectului Atlas, pe care BitTorrent l-a dezvăluit la sfârșitul lunii august. Proiectul Atlas oferă utilizatorilor o modalitate de a cheltui și de a câștiga criptomonede în timp ce încarcă și descarcă fișiere.

În cadrul sistemului existent, utilizatorii trebuie să ofere un fișier pentru a descărca altul. După cum explică Justin Sun, fondatorul Tron și CEO-ul BitTorrent, într-un videoclip YouTube, utilizatorii nu au motive să păstreze un fișier în rețea după ce au terminat descărcarea.

Cu noua criptomonedă (BTT), utilizatorii pot plăti pe cineva pentru a obține fișierul sau pentru mai multă viteză la descarcărcare. Din această perspectivă, gazdele de fișiere au un stimulent să le păstreze mai mult timp la dispoziția altor utilizatori.

Un purtător de cuvânt al Tron a confirmat că firma percepe comisioane asupra acestor tranzacții. Potrivit documentului care explică tehnologia din spatele noii criptomonede (white paper), vor fi emise 990 de miliarde de BTT.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

porecle, sex, zodii, porecla sexuala Porecla sexuală a zodiei tale! De la vinovatul fără vină la barca lentă


specii pe cale de disparitie, specii disparute, animale in pericol, incalzire globala, Specii dispărute în 2018. Animalele care nu mai pot fi găsite în natură


rihanna, tata, judecata, nume, afaceri, Ronald Fenty Rihanna și-a dat tatăl în judecată! De ce a recurs artista la acest gest


facebook, investitie, proiecte jurnalism, fake news, combatere Facebook investește 300 de milioane de dolari în proiecte de jurnalism