Mondo News

Bine ați venit în România, țara cu 100.000 de tinere angajate la videochat

Miercuri, 14 Februarie 2018 14:51
Scris de: Vlad Economu
Bine ați venit în România, țara cu 100.000 de tinere angajate la videochat

Una dintre cele mai importante reviste din Franța scrie despre industria videochatului din România, care anual generează profituri de peste 300 de milioane de euro și în aceste moment este una dintre cele mai profitabile din Europa.

În România, una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană, există deja peste 5.000 de studiouri de videochat și 100.000 de tinere care își câștigă astfel existența. Însă, în ochii Guvernului de la București, această industrie nu există, informează revista Vice France.

Deși această afacere nu este ilegală, autoritățile refuză să înregistreze fiscal studiourile de videochat, astfel încât angajații nu pot beneficia de drepturile și beneficiile pe care le oferă un contract de muncă. Mulți patroni sunt nevoiți să își declare aceste afaceri ca agenții de modelling sau firme de telecomunicații.

Jurnaliștii de la Vice France au încercat în mai multe rânduri să obțină un răspuns oficial de la Ministerul Muncii din România pentru a află de ce Guvernul încă nu recunoaște studiourile de videochat ca afaceri perfect legale, însă nu au primit un răspuns clar. Cum activitatea acestor studiouri nu este reglementată, statul pierde bani deoarece mulți patroni nu își declară câștigurile, mai scrie revista Vice France.

“Nu încercăm să mințim Guvernul, dar nu avem de ales”, spune Maria, care conduce unul dintre cele mai mari studiouri de acest gen din București. “Nu vrem nici o problemă – nici pentru proprietar, nici pentru modele, nici pentru personal”.

În România, aproape 15% dintre tineri sunt șomeri. Prin urmare, este foarte ușor că astfel de studiouri să atragă studente și tinere care vor să câștige foarte mulți bani. “Vom face visele voastre o realitate” și “Poți să cumperi orice vrei și te face să trăiești că un star de film” – sunt anunțurile prin care sunt recrutate tinerele. Și câștigul oferit este de câteva ori mai mare față de salariul minim pe economie.

Dacă industria videochatului se dezvoltă extrem de rapid și a ajuns una dintre cele mai profitabile din Europa, România resimte o lipsă acută de medici. Într-un studiu al Institutului Național de Statistică se arată că, în anul 2016, în țara noastră erau doar 57.300 de medici, această însemnând că unui medic i-au revenit, în medie, 345 de pacienți.

Pe lângă cei 57.300 de medici, în sistemul sanitar mai erau angajați și 16.400 de medici dentiști, 17.200 de farmaciști, 137.200 de angajați reprezentând personal cu pregătire sanitară medie și 66.300 reprezentând personal sanitar auxiliar. Până în 2016, autoritățile nu aveau o situație exactă a numărului de cadre medicale, mai ales în condițiile în care în ultimii ani foarte mulți medici și-au găsit locuri de muncă în străinătate.

Sursa traducere: ziare.com


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 ianuarie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 ianuarie 2019. Berbecii primesc un semn cu efect benefic, iar Săgetătorii se îndrăgostesc din nou


temperatura optima, locuinta, temperatura casa, oms Care este temperatura optimă în locuinţă. Sfaturile Organizației Mondiale pentru Sănătate


oscar 2019, premii oscar 2019, nominalizari, nominalizari oscar 2019, filme oscar 2019 Premiile Oscar 2019. Nominalizările la premii sunt anunţate astăzi! Vezi lista propunerilor


radu banciu, comentarii rasiste, serena williams, b1 tv, dezgustator Radu Banciu, comentarii abjecte în direct la TV! Jurnalistul a depășit cu mult limita bunului simț! VIDEO