Mondo News

BEC nu permite Alianței 2020 USR PLUS să candideze la alegerile europarlamentare! Care sunt motivele

Joi, 07 Martie 2019 13:40
Scris de: Vlad Economu
BEC nu permite Alianței 2020 USR PLUS să candideze la alegerile europarlamentare! Care sunt motivele

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de înscriere a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Potrivit unui comunicat de presă remis joi de PLUȘ, motivul este că Dan Barnă și Dacian Ciolos nu figurează că președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

“Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi în mod abuziv respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.

Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Ciolos nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. Dan Bârna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Ciolos a fost ales președinte PLUS în februarie 2019″, se arată în comunicat. Documentul precizează că ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă.

“Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței. Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România. N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide și voința celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teama de Alianță 2020 USR PLUS, de ‘Fără Penali’, de ‘Oameni Noi’, de tot ceea ce înseamnă această Alianță și de toate speranțele care sunt legate de ea”, se mai menționează în comunicat.

PLUS subliniază că decizia BEC înseamnă un “singur lucru”: “vor, cu orice preț și prin orice mijloace, să ne împiedice să participăm la alegeri. Mai întâi, au încercat, luni în șir, să împiedice înregistrarea Mișcării România Împreună (RO+).

De data asta, blochează Alianța 2020 USR PLUS din motive absurde, total nedemocratice. Ni se încalcă dreptul de a fi votați, dar și dreptul românilor de a vota. Este pentru prima oară, după 1990, când este respinsă o listă care în sondaje se bucură de susținerea a aproximativ 20% dintre romani. Este un act profund nedemocratic prin care se încearcă să fim scoși din procesul electoral. Ceea ce s-a întâmplat la BEC este o politizare nepermisă a unui organism care ar trebui să mențină echilibrul democratic”.

Formațiunea mai susține că decizia nu este una definitivă și va fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. “Indiferent de câte obstacole ne vor pune, noi nu ne vom opri. Decizia BEC nu este definitivă. Vom contesta la Înalta Curte și avem încredere că judecatării vor îndrepta abuzul comis de BEC. Vom merge mai departe și dacă decizia ICCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri.
Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalți. Vom merge alături în campanie și vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali și fără hoție și suntem dispuși să ne batem până la capăt pentru asta”, potrivit sursei citate.

Sursa foto: realitatea

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 25 mai 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 25 mai 2019. Berbecii sunt nervoși, iar Racii trebuie să facă niște compromisuri


jessica alba, scene de dragoste, tequila, curaj Jessica Alba a dezvăluit cum își face curaj înainte de a filma scenele de dragoste


Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Terminator: Dark Fate, Video, Trailer Arnold Schwarzenegger si Linda Hamilton, din nou parteneri în Terminator: Dark Fate. Video


interviu, angajare, criteriu angajare, best jobs, candidat, profil, postari Vrei să te angajezi? Ai grijă ce postezi pe Facebook! De ce anume mai trebuie să ții cont