Banca Mondiala: Romania are o rata a somajului incredibil de stabila, atat in perioada de criza, cat si de crestere economica

Marti, 01 Octombrie 2013 09:01
Scris de: Maria Enache
Banca Mondiala: Romania are o rata a somajului incredibil de stabila, atat in perioada de criza, cat si de crestere economica

Romania are o rata de angajare de 60%, una dintre cele mai scazute din Europa, iar rata somajului este incredibil de stabila, atat in perioada de criza, cat si de crestere economica, a declarat vineri, la Bucharest Forum, Alberto Leyton, task team manager la Banca Mondiala, transmite Mediafax.

Alberto Leyton a prezentat rezultatele unui studiu al Bancii Mondiale (BM), care arata ca Romania are doua probleme majore: rata de angajare scazuta si abilitatile lucratorilor romani.

“O problema este faptul ca, in perioada de boom, costurile cu munca au crescut, dar nu si productivitatea”, a mai spus Leyton.

Studiul citat a mai aratat ca procentul companiilor din Romania care fac formare profesionala pentru angajati este foarte scazut si, chiar daca numarul de absolventi de studii universitare a crescut foarte mult in ultimii ani, 43% dintre ei au finalizat o facultate privata.

“In sectorul privat, s-a extins dramatic invatamantul la distanta. Se pune putin accent pe dezvoltarea abilitatilor. Este necesara o abordare bazata pe fapte. Trebuie gasita o solutie pentru utilizarea bazinului de forta de munca neutilizata”, a subliniat Leyton.

Foto: The Guardian

 

Stiri din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Life

Economie

Administratie publica

top 10 mondo

Sport

Auto

Urmareste-ne pe Facebook

Meteo

vreme
24°C
Bucuresti
senin (ziua)
umiditate: 50%
presiune: 1015mb
vant: 11km/h
17°C
27°C
4 Jul 2015
vreme
16°C
28°C
5 Jul 2015
vreme
16°C
28°C
Alte orase
Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

LUCURI CIUDATE, BARBATI, ATRAGATOARE, FEMEI, LUCRURI, NEARANJATE, OCHELARI DE VEDERE, HAINE CAMUFLAJ, MACHIAJ, ACCENTE CIUDATE 5 lucruri CIUDATE pe care BARBATII le considera ATRAGATOARE la FEMEI. TU CE PREFERI?


CANTAREATA AMERICANA, MILEY CYRUS, SARUT, FEMEIE, PARCARE, HOLLYWOOD, STELLA MAXWELL VIDEO INCENDIAR MILEY CYRUS, filmata in timp ce isi facea de cap cu o femeie, intr-o parcare