Mondo News

Banca Centrală Europeană: Libra nu este o criptomonedă reală!

Marti, 03 Septembrie 2019 09:41
Scris de: Vlad Economu
Banca Centrală Europeană: Libra nu este o criptomonedă reală!

Un reprezentant al Băncii Centrale Europene (BCE) a explicat în cadrul conferinței European System of Central Banks de ce consideră că moneda digitală pe care Facebook plănuiește să o lanseze nu este de fapt o “criptomonedă reală”, referindu-se la ecosistemul propus drept „cântecul sirenelor”.

Yves Mersch, avocat luxemburghez și membru al consiliului executiv al BCE, le-a spus participanților la conferință că ecosistemul criptomonedei Libra va fi „asemănător unui cartel”. După ce și-a exprimat preocupările sale cu ajutorul unei lecții de istorie despre încredere (care s-a centrat pe ideea că singura monedă „de încredere” este cea susținută de stat), Mersch a descris planul companiei de social media: control centralizat și emisie centralizată.

„Monedele Libra vor fi emise de Asociația Libra – un grup de jucători globali în domeniile plăților, tehnologiei, comerțului electronic și telecomunicațiilor. (…) Asociația Libra va controla blockchainul Libra și va strânge echivalentul în bani digitali al venitului provenit din emisia de monede Libra”, a spus Merch.

Facebook a convins mai multe companii precum Uber, MasterCard, Visa, Spotify sau Booking.com să se alăture proiectului său pe blockchain şi să investească câteva milioane de dolari. Aceste companii fac parte din Asociația Libra — care guvernează criptomoneda Libra.

„Consiliul Asociației Libra va lua decizii cu privire la guvernanța rețelei Libra și la Rezerva Libra, care va consta într-un coș de depozite bancare și titluri de stat pe termen scurt care susțin monedele Libra. Serviciile de plată bazate pe Libra vor fi gestionate de o filială deținută integral de Facebook, numită Calibra”, a adăugat reprezentantul BCE.

Apoi, Mersch a afirmat că monedele digitale Libra vor fi distribuite exclusiv prin distribuitori autorizați aleși de Facebook, centralizând astfel controlul asupra accesului la Libra — o presupusă criptomonedă globală.

În mod ironic, acest lucru face ca Libra să fie similară cu monedele fiat, care sunt centralizate. Mai exact, Facebook și grupul de companii din Asociația Libra joacă rolul statului — fiind cei care emit monedele digitale Libra. Cu siguranță acest lucru nu face parte din viziunea lui Satoshi Nakamoto, creatorul tehnologiei blockchain și a criptomonedelor, despre o monedă digitală accesibilă, imună la controlul unei singure entități.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mario iorgulescu, detalii socante, copil neiubit, lacrimi, bautura, cocaina Fața neștiută a lui Mario Iorgulescu: “Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină!”


catalin botezatu, operatie, boala rara, colon, turcia Ce se întâmplă cu Cătălin Botezatu după operația de cancer la colon


cristiano ronaldo, lacrimi, emisiune tv, tata alcoolic, piers morgan, good morning britain Greu de crezut! Cristiano Ronaldo, în lacrimi la o emisiune de televiziune! Video


kira hagi, gica hagi, dezvaluiri, carnetel, actrita, Kira Hagi, dezvăluiri despre cum a ajuns actriță: “La 12 ani, tata ne-a așezat pe mine și pe Ianis la masă și a scos carnețelul”