Mondo News

Autorul masacrului din Noua Zeelandă a fost în România în 2018! Ce locuri din țara noastră a vizitat criminalul

Sambata, 16 Martie 2019 13:33
Scris de: Vlad Economu
Autorul masacrului din Noua Zeelandă a fost în România în 2018! Ce locuri din țara noastră a vizitat criminalul

Brenton Tarrant, suspectul atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch, soldat cu 49 de morţi, a apărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă.

În cămaşa albă rezervată deţinuţilor şi cu cătuşe, fostul instructor de fitness şi militant asumat de extremă-dreaptă a ascultat impasibil acuzaţiile ce i-au fost aduse. Australianul în vârstă de 28 de ani nu a solicitat să fie eliberat pe cauţiune şi va rămâne în închisoare până la următoarea apariţie în faţa instanţei, prevăzută să aibă loc pe 5 aprilie.

Accesul publicului la audiere ce a avut loc la Tribunalul districtual din Christchurch a fost restricţionat ca urmare a riscului sporit de securitate. “Deşi se confruntă în prezent cu o singură acuzaţie, îi vor fi aduse şi altele”, a declarat comisarul de poliţie Mike Bush, precizând că detalii despre aceste acuzaţii vor fi comunicate cât de curând posibil, potrivit Agerpres. Premierul Jacinda Ardern precizase în cadrul unei conferinţe de presă că atentatorul deţinea permis de armă din noiembrie 2017 şi cumpărase două arme semi-automate şi trei puşti, dintre care două de vânătoare.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că suspectul din atacul de la cele două moschei intenţiona să continue masacrul. El a fost oprit de doi poliţişti, la 36 de minute după ce a fost transmis primul apel către autorităţi. „Mai erau două arme de foc în vehiculul suspectului şi intenţia sa era să continue atacul”, a declarat şefa executivului, precizând că au fost implicaţi şi copii în atac, iar unul dintre răniţi este un băiat de doi ani. Aceasta a mai afirmat că investigaţia este în desfăşurare, însă autorităţile consideră că există „un singur atacator principal”.

Ardern a declarat că suspectul a călătorit în întreaga lume şi nu era rezident pe termen lung în Noua Zeelandă. Ea a mai spus că cetăţeanul australian a călătorit sporadic în Noua Zeelandă, unde a rămas pentru o perioadă variată de timp.”Nu l-aş descrie ca pe un rezident pe termen lung” a adăugat ea, conform Reuters. Jacinda Ardern a invocat tentativele de atacuri din 2005, 2012 şi 2017 şi a precizat că ar trebui avută în vedere interzicerea deţinerii de arme semi-automate. Premierul a mai confirmat că atât atacatorul cât şi cei doi complici prezumtivi care au fost arestaţi, în circumstanţe despre care poliţia nu a furnizat informaţii, nu se aflau în vizorul serviciilor de informaţii. “Nu erau supravegheaţi nici aici, nici în Australia”, a asigurat Jacinda Ardern, care a adăugat că este în curs o anchetă asupra acestui aspect al tragediei.

Autorul masacrului din Noua Zeelandă a vizitat România în 2018

Autorul atacului armat din Noua Zeelandă a efectuat un turneu în Bulgaria, România şi Ungaria în 2018, anunţă procurorul-şef din Bulgaria, Sotir Ţaţarov, care a demarat o anchetă în această privinţă.

suspect

Oficialul bulgar a precizat că bărbatul s-a aflat în această țară între 9 și 15 noiembrie 2018, după care a plecat cu un avion către București, de unde s-a îndreptat către Ungaria cu o mașină închiriată. Australianul a venit în țara noastră cu avionul, din Bulgaria, potrivit procurorului șef al Bulgariei, și a vizitat mai multe locuri simbolice pentru istoria României. În plus, Tarrant ar fi luat parte și la Parada de 1 Decembrie din București.

Pe contul de Twitter al atacatorului era postat un link către un clip de Youtube cu titlu în limba română despre cum își pierde Europa rădăcinile și cum este invadată de alte culturi.”Am descoperit acum, pe seară, în albumul de poze de pe pagina de Facebook care a fost ștearsă imediat după atentat multe imagini din România: fotografii cu Peleșul, cu Cetatea Sucevei, cu mănăstirile din Bucovina, cu Castelul Huniazilor, cu Sibiul și, mai mult decât atât, o secvență video care pare realizată de undeva din primul rând de la parada de 1 Decembrie, de la defilarea militară de 1 Decembrie din București”, a dezvăluit Adrian Ursu la Antena 3.

Ţaţarov a explicat că investigația a fost deschisă pentru a stabili dacă „versiunea sa, conform căreia el dorea să descopere situri istorice şi să studieze istoria ţărilor balcanice, este corectă sau dacă el avea alte scopuri”. Potrivit novinite.com, australianul a călătorut în regiunea Balcanilor și în 2016, atunci când a vizitat Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Bosnia.

Pe arma ucigașului, care a postat pe Internet imaginile masacrului, era scris numele unuia dintre cei mai importanți domnitori din istoria medievală a Principatelor Române: Ștefan Cel Mare. Totodată, iar pe unul dintre încărcătoarele crimei apare și numele lui Șerban Cantacuzino. Timp de 17 minute, bărbatul de 28 de ani a tras peste 100 de gloanțe. (Detalii aici)

SRI face verificări privind vizita în România a autorului atacului terorist din Noua Zeelandă

Serviciul Român de Informații face verificări în privința prezenței în România a autorului atacului armat din Noua Zeelandă, după ce procurorul-șef din Bulgaria a anunțat că bărbatul a făcut un turneu în țara noastră, Ungaria și în Bulgaria în 2018, au precizat surse apropiate anchetei, citate de Mediafax. SRI efectuează mai multe verificări privind vizita din 2018, în România, a autorului atacului armat din Noua Zeelandă, au spus sursele citate.

Sursa foto: facebook


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 27 mai 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 27 mai 2019. Berbecii au noroc chior, iar Balanțele au de luat o decizie importantă


adi minune, cosmin contra, refuz, umilinta, dedicatie Adi Minune i-a dat cu flit selecționerului Cosmin Contra într-un restaurant de fițe din Capitală


cristian tudor popescu, gica hagi, atac dur, vot, hent, alegeri europarlamentare Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Gică Hagi: ”Regele” n-are treabă cu țara. Votul e cu mâna, e henț!


emeli sande, Extraordinary being, single, lansare, video, youtube Emeli Sandé a lansat un nou single, ‘Extraordinary being’! Video