Mondo News

Atac armat la Strasbourg: Cel puțin trei morţi și 12 răniți! Atacatorul a fost identificat dar este în libertate

Miercuri, 12 Decembrie 2018 11:10
Scris de: Vlad Economu
Atac armat la Strasbourg: Cel puțin trei morţi și 12 răniți! Atacatorul a fost identificat dar este în libertate

Atac armat în centrul orașului Strasbourg în apropiere de Târgul de Crăciun. Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte şase au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, a anunţat Poliţia franceză.

Update 3:  El este atacatorul care a ucis trei oameni şi a rănit alţi 12, la Strasbourg. Este născut în Strasbourg și are 29 de ani. Suspectul, Cherif Chekkat, în vârstă de 29 de ani, autorul atacului terorist, născut în Strasbourg, este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă amenințare teroristă. Acesta nu a fost arestat.

el-este-atacatorul-care-a-ucis-trei-oameni-si-a-ranit-alti-12-la-strasbourg

Update 2: Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 12 au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, a anunţat Poliţia franceză. Şapte dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.

Update: Atacatorul a fost identificat. Acesta ar fi infractor de drept comun, potrivit presei franceze. Potrivit presei locale, ministrul de Interne a informat că sunt doi morţi și 11 răniți.

Stire initiala: 

Le Figaro anunță că „planul alb” a fost declanșat în toate spitalele din Strasbourg. Asta înseamă că doctorii disponibili trebuie să se prezinte imediat la serviciu, iar cei care nu se află în zonă să fie în stare de alertă.

Poliția a blocat centrul orașului, toți cei din centru, inclusiv minorii, fiind băgați în restaurantele și magazinele deschise și au interdicție de a ieși, până la clarificarea situației. Ministrul francez de interne, Christophe Castaner, anunță pe Twitter că urmarește împreună cu Laurent Nunez, şeful Direcţiei Generale a Securităţii Interne, situația din Strasbourg.

Mai mulți europarlamentari români sunt blocați în clădirea Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat de marți seara. Printre aceștia se numără Cristian Preda, Ioan Mircea Pașcu și Victor Boștinaru.

”Am fost informați acum circa o oră că sunt împușcături în centrul Strasbourgului. Nu am avut mai multe detalii. Eu trebuia să mă întâlnesc cu Maia Sandu și Andfrei Năstase, cei doi lideri din Republica Moldova. Am încercat să plec de la Parlament pentru a mă vedea cu ei în centru și m-au sunat și mi-au spus că sunt în centru, că au văzut pe cineva împușcat. Acum sunt adăpostiți într-o clădire, sunt OK amândoi. Noi la Parlament suntem cu toții blocați cu consemnul poliției să nu părăsim incinta. Nimeni nu poate să iasă sau să intre, pentru că poliția trebuie să lămurească situația. Înțeleg că sunt victime, am auzit diverse relatări, dar nu am informații pe tema asta”, a declarat pentru Mediafax europarlamentarul Cristian Preda.

La rândul ei, eurodeputatul Maria Grapini a spus că se află în mașina Parlamentului European care se deplasează spre hotel. ”Parlamentul e închis. Cei care au rămas acolo probabil vor dormi acolo. Eu sunt chiar în mașina Parlamentului și mă îndrept spre hotel. Sper să pot să ajung”, a relatat pentru MEDIAFAX Grapini.

Ea a mai precizat că în clădirea Parlamentului European se află mai mulți europarlamentari români, printre care Ioan Mircea Pașcu și Victor Boștinaru.

Sursa foto: le monde


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

simona halep, fed cup, modificare format, refuz Motivul pentru care Simona Halep va refuza să joace la Fed Cup


cimitir vesel, sapanta, loc de veci, pret Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța? O să te umfle râsul


vocea romaniei, pro tv, jurat nou, andra, horia brenciu, inlocuire, sezon 9 Andra, înlocuită de la Vocea României! Pe cine a adus ProTV în juriu


horoscop 24 iunie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 iunie 2019. Capricornii au multe drumuri de făcut, iar Peștii sunt plini de energie