Mondo News

ARMATA se INTARESTE! ACHIZITII NOI PENTRU APARARE

Marti, 16 August 2016 12:41
Scris de: Vlad Economu
ARMATA se INTARESTE! ACHIZITII NOI PENTRU APARARE

Doua licitatii pentru modernizarea Vedetelor Fluviale si achizitia de ambarcatiuni RHIB pentru trupele Fortelor Navale au fost publicate de catre Romtehnica pe portalul de achizitii publice. Licitatia pentru modernizarea motoarelor de pe cele 5 vedete fluviale blindate are o valoare estimata la circa 13,7 milioane de lei, iar licitatia pentru 12 noi ambarcatiuni gonflabile cu coca rigida de tip RHIB pentru 14 persoane are o valoare estimata de circa 20,3 milioane lei.
 
Ministerul Apararii prin Compania Nationala Romtehnica, a publicat pe portalul de achizitii, e-licitatie.ro, doua anunturi de participare care au in vedere modernizarea Vedetelor Fluviale si achizitia de ambarcatiuni RHIB, noteaza portalul resboiu.ro.

In primul anunt al licitatiei restranse sunt solicitate oferte pentru modernizarea sistemului de propulsie al Vedetelor Blindate, Fortele Navale avand in dotare cinci astfel de nave. Pretul estimat este de 13,7 milioane RON fara TVA, livrarea urmand sa aiba loc pe parcursul a 27 de luni, locul de livrare este Braila, baza flotei fluviale.

Potrivit caietului de sarcini, motoarele ar urma sa aiba minim 1.200 Cai Putere, sa propulseze nava cu o viteza maxima de 31 km/h si sa asigure o raza de giratie maxima de 50 m.  A doua licitatie publicata de Romtehnica vizeaza achizitia de pana la 12 ambarcatiuni de tip RHIB (barca gonflabile cu coca rigida) pentru 14 persoane. Achizitia are o valoare estimata de circa 20,3 milioane de lei, pe parcursul a 40 de luni, locul de livrare fiind Constanta.

In martie, Ministerul Apararii a demarat licitatia pentru modernizarea fregatelor din clasa T22R – Fregatele Regele Ferdinand si Regina Maria. Contractul estimat la 839 mil. lei, fara TVA (circa 188 milioane de euro) vizeaza dotarea fregatelor “Regele Ferdinand” si “Regina Maria” cu sisteme de rachete antiaeriene, rachete antinava si sisteme de tunuri si/sau rachete pentru aparare contra rachetelor antinava, dar si cu senzori cu performante superioare (radare, electronooptici si sonar tractat).

Sursa text: resboiu.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct


Electric Castle 2019, festival, bontida, limp bizkit, jared leto, florence, castel banffy, the machine, editia 7 Electric Castle 2019. Care sunt capetele de afiş ale ediției cu numărul 7


razvan zamfir, afc hermannstadt, filip jazvic, bataie, reziliere contract Bătaie în Liga I. Un oficial a fost bătut măr de un fotbalist! Incidentul a avut loc în sediul clubului