Mondo News

Arheologii au făcut o descoperire biblică majoră

Luni, 26 Februarie 2018 13:02
Scris de: Vlad Economu
Arheologii au făcut o descoperire biblică majoră

Arheologii din Israel susţin că au descoperit un sigiliu din lut pe care s-ar afla semnătura profetului biblic Isaia. Sigiliul vechi de 2.700 de ani a fost descoperit în timpul excavărilor realizate în apropiere de zidul sudic al Muntelui Templului. În timpurile străvechi, un astfel de sigiliu era utilizat pentru a oferi autenticitate documentelor, informează FoxNews.

”Am descoperit un sigiliu din al-VIII-lea secol î.Hr. care ar fi putut aparţine profetului Isaia. La doar 3 metri de această descoperire, anterior a fost găsit sigiliul regelui Ezechia,” afirmă dr. Eilat Mazar din cadrul Universităţii din Ierusalim.

Citește și: UNUL DINTRE ULTIMELE MANUSCRISE DE LA MAREA MOARTĂ A FOST DESCIFRAT DE CERCETĂTORI

Bucata de lut de 1,34 de centimetri este inscripţionată cu numele Yesha’yah[u] (Isaia). Acesta este urmat de cuvântul nvy, însă restul cuvântului nu poate fi distins, aşadar specialiştii nu pot ştii dacă urmau literele aleph ce ar fi compus cuvântul profet.  ”Însă numele Isaia este clar,” a declarat Mazar. 

Sursa traducere: descoperă.ro


Un comentariu

  1. Cg
    Reply

    Faptul ca apare numele Isaia nu înseamnă neapărat că e vb de Isaia cel biblic poate fii vb de coincidenta de nume Sa fii fost numai un Isaia cu funcție de conducere.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

printul george, aniversare, cinci ani, casa regala, marea britanie Prințul George a împlinit azi cinci ani. Fotografia publicată de familia regală britanică


tanara violata, haryana, india, pensiune, drogata, 40 de barbati Șocant! Drogată și violată de 40 bărbați timp de 4 zile într-o pensiune!


tara leigh calico, mister nedezlegat, disparitie, new mexico, fotografie Povestea înfiorătoare din spatele acestei fotografii. Misterul, nedezlegat de 29 de ani!


horoscop 22 iulie 2018, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 iulie 2018. Taurii sunt apăsați de o vină, iar norocul planează deasupra casei Balanțelor