Mondo News

ANSVSA, anunț important înainte de Crăciun. Ce au descoperit inspectorii în piețe și în magazine

Sambata, 22 Decembrie 2018 13:03
Scris de: Vlad Economu
ANSVSA, anunț important înainte de Crăciun. Ce au descoperit inspectorii în piețe și în magazine

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi în valoare de 785.910 lei pentru nerespectarea normelor de siguranţă alimentară, în urma controalelor efectuate în perioada 5-20 decembrie în 4.592 de unităţi de industrie alimentară, pieţe şi unităţi de vânzare cu amănuntul, a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), citata de Agerpres.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 1.858 kg de produse alimentare neconforme (carne şi produse din carne), 65 de litri de lapte şi 7 kg de peşte.

Pentru neregulile identificate în timpul controalelor au fost aplicate 294 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 785.910 lei, şi s-au emis patru ordonanţe de suspendare şi trei ordonanţe de interzicere a activităţii. Reprezentanţii direcţiilor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA), cu sprijinul inspectoratelor de poliţie judeţene, au realizat în perioada menţionată şi 427 de controale în trafic.

“În urma controalelor realizate în trafic, au fost confiscaţi 11 porci vii cu greutatea totală de 1.030 kg şi 4 carcase de porc cu o greutate de 513 kg. Porcii au fost eutanasiaţi şi carcasele distruse. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare, pentru a fi distruse”, se menţionează în comunicat.

Printre deficienţele identificate şi sancţionate se află: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul cărnii şi al produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane (PPA); transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar; personal fără echipament de protecţie.

Autoritatea reaminteşte cetăţenilor că pot sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor la call center-ul ANSVSA – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

De asemenea, ANSVSA precizează faptul că este interzisă comercializarea porcilor, cărnii şi produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane, iar comercializarea cărnii de porc ne-expertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancţionează cu amenzi de până la 40.000 de lei.

Sursa foto: captura Antena 3


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

facebook, parole stocate, servere interne, scandal Facebook recunoaște! A stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne


will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef


horoscop 23 martie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 martie 2019. Vărsătorii vor să-și întemeieze o familie, iar Peștii nu trebuie să creadă tot ce aud