Mondo News

ANDA ANCUTA MACOVEI, sefa directiei IT din ANAF, ARESTATA de DNA pentru LUARE de MITA

Vineri, 06 Octombrie 2017 19:56
Scris de: Vlad Economu

Anda Ancuta Macovei, sefa Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a fost retinuta, joi seara, de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATEBanii dati ca mita sefei Directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, in perioada in care conducea directia similara din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, erau ascunsi in pachete cu produse de patiserie, se arata in referatul prin care procurorii DNA Ploiesti au cerut, vineri, arestarea preventiva a acesteia. 

Ancuta Anda Macovei a fost arestata preventiv, vineri dupa amiaza, pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel.

STIRE INITIALA

Procurorii anticoruptie o suspecteaza pe Anda Ancuta Macovei ca, in anul 2010, cand era director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, “a pretins, pentru sine si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanta pentru aplicatiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autoritatii Nationale a Vamilor pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente”.

Din suma ceruta, Anda Ancuta Macovei ar fi primit, in perioada 2010 – 2014, pentru sine si pentru cealalta persoana, suma totala de aproximativ 1 milion euro, contravaloarea unei deplasari in SUA si bunuri materiale de valoare. La data de 6 octombrie 2017, Anda Ancuta Macovei urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.  In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Sursa foto: realitatea


Articole Recomandate

Un comentariu

  1. Pop Mihai
    Reply

    Oferta speciala lucru la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: [email protected]

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Economie

Sport

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

george alin anastasescu, patron colectiv, disparitie, marea britanie Unul dintre patronii clubului COLECTIV a DISPARUT! Unde s-ar fi ASCUNS acesta


horoscop, noiembrie 2017, horoscop noiembrie 2017, horoscop bani noiembrie, horoscop dragoste noiembrie, horoscop sanatate noiembrie, horoscop cariera noiembrie HOROSCOP NOIEMBRIE 2017. Previziuni astrale complete! Nu dati crezare ZVONURILOR


HOROSCOP ZILNIC, HOROSCOPUL ZILNIC, HOROSCOPUL DE AZI, HOROSCOPUL ZILNIC DE AZI luni 23 octombrie 2017 HOROSCOP LUNI 23 OCTOMBRIE 2017. Atentie la CALATORII si ajutoare “prietenesti”


siena vuscan, fetita romanca, china, limba chineza, sonia vuscan Siena Vuscan, romanca de numai 7 ani care i-a dat pe spate pe chinezi! VIDEO