Mondo News

AMENZI de 180.000 de lei, aplicate de Primaria Sectorului 4 unor LANTURI DE SUPERMARKETURI

Joi, 29 Ianuarie 2015 18:27
Scris de: Ioana Alexandra
AMENZI de 180.000 de lei, aplicate de Primaria Sectorului 4 unor LANTURI DE SUPERMARKETURI

Primarul Cristian Popescu-Piedone si inspectorii Primariei Sectorului 4 au continuat in dupa-amiaza zilei de miercuri seria actiunilor de control in magazinele din aceasta unitatate administrativa, care au fost demarate la inceputul saptamanii, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, inspectorii Primariei angrenati in desfasurarea acestei activitati nu au fost informati initial in legatura cu magazinele care urmau a fi verificate, pentru ca nu cumva cei vizati sa ajunga sa fie pusi in garda.

“Ca masura suplimentara de siguranta, pe toata durata desfasurarii controalelor, inspectorii nu au avut telefoane mobile asupra lor, ci doar note de constatare, carnete de amenzi si, in special, dorinta de a actiona in spiritul Legii si in sprijinul cetatenilor”, se spune in comunicat.

Totodata, edilul a dispus un mod de lucru distinct fata de zilele precedente. Astfel, s-a actionat simultan in mai multe locuri de pe raza Sectorului 4, alti noua agenti economici avand “surpriza” sa constate ca printre cumparatorii lor se aflau si inspectori din cadrul Politiei Locale Sector 4, care le solicita prezentarea documentelor care stau la baza desfasurarii activitatii, dar si primarul Cristian Popescu-Piedone.

Citeste si: Inca un SUPERMARKET din Sectorul 4, AMENDAT de Primarie cu 40.000 de lei

Acesta a constatat ca in cazul a patru supermarketuri care beneficiaza de un anumit renume pe piata de retail preturile nu erau afisate, termenele de valabilitate nu erau postate pe produse sau, mai grav, erau expirate. De asemenea, spatiile de depozitare pentru alimente erau necorespunzatoare, avand mai mult aspectul unor ghene de gunoi decat al unui spatiu in care se prepara ceea ce oamenii consuma, de multe ori,  increzatori, fara sa isi poata imagina ce se ascunde dincolo de vitrine si rafturi.

Astfel, in respectivele incinte erau ingramadite laolalta peste congelat, produse de patiserie, cascaval, salate, in situatia in care temperaturile de pastrare sunt diferite pentru fiecare produs in parte.

“Nici in rafturile de prezentare nu se respecta nicio norma in vigoare, produsele alimentare fiind expuse langa hrana pentru animale si cosmetice”, se mai spune in comunicat.

In consecinta, in cazul respectivelor supermarketuri, primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus aplicarea unor sanctiuni totalizand 80.000 de lei, cat si retragerea imediata de la comercializare a 45 de kilograme de snitel, trei kilograme de peste, 81 kilograme de carne de lucru ramasa in urma  operatiilor de transare si 250 de kilograme de prajituri congelate.

Citeste si: AMENZI de 40.000 de lei, aplicate de Primaria Sectorului 4 unui SUPERMARKET

Ulterior, verificarile au continuat in incinta a cinci unitati alimentare de tip fast-food din cadrul celui mai mare centru comercial din Sectorul 4. Si aici s-au constatat nereguli privind modul de depozitare a produselor, folosirea spatiilor de preparare pe post de vestiare si utilizarea ca materie prima a unor alimente cu termene de valabilitate expirate. Fiecare dintre aceste cinci societati a primit cate o amenda totalizand 20.000 de lei.

“In acest caz, se aplica proverbul «La pomul laudat, sa nu te duci cu sacul». Oamenii de buna credinta isi fac aprovizionarea din aceste supermarketuri, gandind poate ca, avand un renume, nu vor oferi spre vanzare decat produse corespunzatoare din punct de vedere calitativ si al sigurantei alimentare. Activitatea pe care o desfasuram intensiv de trei zile, si pe care vom continua sa o desfasuram, a demonstrat, din pacate, ca lucrurile nu stau chiar asa. Pentru faptul ca au inselat increderea si au pus in pericol sanatatea cetatenilor, au fost aplicate amenzi! Si vom ramane in teren, pana cand toti comerciantii vor invata sa arate respectul cuvenit consumatorilor, oferindu-le spre vanzare nu otrava, ca in prezent, ci marfuri proaspete, la preturi afisate corect, in incinte salubre si igienizate corespunzator”, a spus Cristian Popescu-Piedone.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct


Electric Castle 2019, festival, bontida, limp bizkit, jared leto, florence, castel banffy, the machine, editia 7 Electric Castle 2019. Care sunt capetele de afiş ale ediției cu numărul 7


razvan zamfir, afc hermannstadt, filip jazvic, bataie, reziliere contract Bătaie în Liga I. Un oficial a fost bătut măr de un fotbalist! Incidentul a avut loc în sediul clubului