Mondo News

Amazon lansează o pereche de ochelari inteligenți dotați cu asistentul său virtual Alexa

Joi, 26 Septembrie 2019 17:17
Scris de: Vlad Economu
Amazon lansează o pereche de ochelari inteligenți dotați cu asistentul său virtual Alexa

Amazon a prezentat prima sa pereche de ochelari inteligenți — Echo Frames — care va fi disponibilă momentan pe bază de invitație pentru suma de 180 de dolari. Amazon nu este prima companie de tehnologie care lansează o pereche de ochelari inteligenți, însă abordarea gigantului de comerț online este diferită de cea a Google și Snapchat.

Spre deosebire de Google Glass și Snapchat Spectacles, ochelarii lansați de Amazon nu au nici cameră foto, nici display, scrie Business Insider. Scopul principal al dispozitivului este acela de a utiliza mai ușor asistentul virtual al companiei — Alexa — din mers, fără a fi nevoie de smartphone.

Ochelarii sunt unul dintre cele 3 noi dispozitive portabile pe care Amazon le-a dezvăluit în timpul evenimentului anual de lansare de produse de înainte de sărbători. Pe lângă Echo Frames, compania mai lansat un inel inteligent (cu aceeași funcție precum ochelarii – pentru a utiliza asistentul virtual Alexa) — numit Echo Loop. Precum Echo Frames, inelul face parte din programul Day 1 a firmei, care permite clienților să încerce produsele noi și să ofere feedback către Amazon înainte ca platforma de comerț online să le lanseze oficial pe piață.

amazon lanseaza ochelari inteligenti

De asemenea, compania a mai prezentat și o pereche de căști wireless cu asistentul Alexa încorporat — Echo Buds. Prin lansarea Echo Frames prin programul său Day 1, Amazon poziționează dispozitivul ca fiind un produs experimental care urmează să fie perfecționat. Și aceasta pare a fi o strategie decisivă dintr-un motiv important: oamenii nu par să fie prea interesați de ochelarii inteligenți.

Amazon speră că, construind o pereche simplă de ochelari, concepută pentru a face un singur lucru bine, poate crește apetitul publicului pentru un astfel de dispozitiv. Spre deosebire de Amazon, ochelarii inteligenți prezentați de Google încearcă să reproducă funcțiile unui smartphone. Probabil cel mai important aspect este că Echo Frames arată ca o pereche normală de ochelari și au un preț similar cu multe alte rame de înaltă calitate, ceea ce le face mai accesibile decât alte perechi de ochelari high-tech.

Sursa foto: amazon


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

anamaria prodan, scandal, mircea redini, luana rednic, steliano filip Anamaria Prodan îi face praf pe Mircea și Luana Rednic!


caracal, minuni, realitatea, caruta prosti, muzeograf, Chiar s-a răsturnat la Caracal căruța cu proști? Câte dintre ”miturile” despre această urbe sunt reale


denise rifai, atac dur, dana budeanu, gabriela firea Denise Rifai o face praf pe Dana Budeanu! Realizatoarea tv dezvăluie și cine se află în spatele stilistei


Joe DiMaggio, Marilyn Monroe, relatie, deces, secret, moarte misterioasa, casatorie Relația cu năbădăi dintre Joe DiMaggio și Marilyn Monroe! Varianta sportivului despre sfârșitul misterios al artistei