Mondo News

Alți 5 mari jucători se retrag din proiectul Libra. Cine mai rămâne alături de Facebook

Luni, 14 Octombrie 2019 16:35
Scris de: Vlad Economu
Alți 5 mari jucători se retrag din proiectul Libra. Cine mai rămâne alături de Facebook

După PayPal, alţi cinci parteneri importanţi, printre care MasterCard, Visa şi eBay, şi-au anunţat retragerea din proiectul Facebook de dezvoltare a primei criptomonede a reţelei de socializare, Libra. De ce au plecat companiile şi cine rămâne.

PayPal, MasterCard, Visa, Mercado Pago şi StripeeBay au anunţat că se retrag din proiectul Libra, iar Facebook mai rămâne cu doar 23 de parteneri. “Respectăm viziunea Asociației Libra, cu toate acestea, eBay a luat decizia de a nu merge mai departe ca membru fondator. În acest moment, ne concentrăm pe tipurilor de plată de pe eBay pentru clienții noștri”, a declarat un purtător de cuvânt al eBay, pentru Business Insider.

Publicaţia mai citează şi declaraţia oficialilor Visa, care spun că încă evaluează decizia de se retrage definitiv şi decizia lor ar putea fi influenţată de o serie de factori, inclusiv capacitatea Asociației de a satisface pe deplin toate așteptările de reglementare necesare.

Citește și: PRIMA COMPANIE CARE IESE DIN PROIECTUL LIBRA A FACEBOOK! CINE A MAI RĂMAS

Facebook a anunțat că vrea să lanseze criptomoneda în luna iunie a anului viitor, în parteneriat cu alți membri ai Asociației Libra, dar proiectul s-a confruntat cu scepticismul autorităților de reglementare din întreaga lume.

Franța și Germania s-au angajat luna trecută să blocheze Libra în Europa și au susținut în schimb dezvoltarea unei criptomonede publice.

Însă, comisarul pentru stabilitate financiară a Uniunii Europene Valdis Dombrovskis s-a angajat, în cazul în care va fi numit din nou, să propună noi reguli pentru reglementarea monedelor virtuale, cum ar fi Libra.

„Europa are nevoie de o abordare comună asupra acestor active, cum ar fi Libra. Intenționez să propun o nouă legislație în acest sens”, a declarat Valdis Dombrovskis parlamentarilor din UE, în cadrul audierii sale.

Odată cu ieșirea celor şase jucători, Libra Association are acum 23 de membri:

companii tech: Booking.com, Calibra, Farfetch, Uber, Lyft, Spotify

companii de telecomunicații: Iliad, Vodafone

companii de blockchain: Anchorage, BisonTrails, Coinbase, Xapo

fonduri de investiții: USV, Andreesen Horowitz, Breaktrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital

ONG-uri: Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps, Women’s World Banking

companii financiare:  PayU.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

marco borriello, madalina ghenea, adevar, relatie, despartire, motiv Marco Borriello a rupt tăcerea! Fostul atacant de la Milan și Juventus a explicat de ce n-a mers relaţia cu Mădălina Ghenea


horoscop 22 noiembrie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 noiembrie 2019. Capricornii se gândesc la viitor, iar Balanțele au o zi de refacere


madonna, imagini socante, video, urina, cada gheata Madonna, filmată când îşi bea propria urină după ce se scaldă într-o cadă cu gheaţă! Video


nigeria, detinut, inselatorie, inchisoare, un milion dolari Un deținut a câștigat 1 milion de dolari din spatele gratiilor. Ce înșelătorie a folosit