Mondo News

ALERTA: RADET SOLICITA MAJORAREA PRETULUI GIGACALORIEI

Vineri, 25 August 2017 11:51
Scris de: Vlad Economu
ALERTA: RADET SOLICITA MAJORAREA PRETULUI GIGACALORIEI

RADET solicita majorarea gigacaloriei cu 32%, intr-o incercare de a rezolva problemele financiare ale regiei. Practic, gigacaloria ar urma sa fie 398 de lei in loc de 341 de lei, informeaza postul de televiziune Digi 24.

Totusi, Sorin Chirita, administrator PMB al RADET, sustine ca acest lucru nu ii va afecta pe cetateni. “Nu se va rezimti o scumpire la nivelul consumatorului casnic pentru ca prin aceasta majorare noi vrem sa echilibram costurile”, a declarat el. Chirita afirma ca acum este vorba doar despre un acord de principiu si ca abia apoi se va lua o hotarare in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Amintim ca se planuieste ca Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Societatea Comerciala Electrocentrale (ELCEN) sa fuzioneze cu ELCEN, urmand a fi administrate de Primaria Capitalei prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

“Vrem sa pregatim inca de pe-acum urmatorul sezon de iarna, asa mi se pare si intelept, iar domnul ministru in totalitate a fost de acord sa pregatim functionarea fara cusur a relatiei RADET si ELCEN. Asa cum stiti, aceste entitati economice se afla in paralel in proceduri de insolventa, dar interesul nostru este ca, in urma celor doua planuri de reorganizare, cel putin aceasta este dorinta primariei, cele doua institutii sa ajunga sa fuzioneze”, a spus Firea, in martie, adaugand ca, in acest fel, bucurestenii vor beneficia de apa calda si caldura “la parametri ridicati de civilizatie europeana, fara intreruperi, fara avarii, fara conflicte intre cele doua institutii”.

De asemenea, administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, declara, in 16 martie, ca RADET urma sa fuzioneze prin absorbtie cu ELCEN, iar datoriile reciproce se vor sterge. Piperea a precizat, atunci, ca fuziunea ar putea avea loc abia la un an de la confirmarea planului de reorganizare, estimata pentru noiembrie in acest an.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

exatlon, scandal, cuvinte grele, kanal d, cream, anca, proasta Scandal uriaș la Exatlon: Ești proasta satului și la joc și în general!


horoscop 24 ianuarie 2018, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 ianuarie 2018. Nu te grăbi să pleci în străinătate și nu cheltui mai mult decât ai


nominalizari, zmeura de aur 2018, hollywood, prestatii proaste, tom cruise, mel gibson, jennifer lawrence, russell crowe, De la Oscar la Zmeura de Aur! Actorii cu greutate nominalizați pentru cea mai slabă prestație


oana zavoranu, mama surogat, preselectie, copil, 100 mii euro, copil Oana Zăvoranu s-a hotărât să devină mamă! Ce sumă oferă bruneta mamei surogat