Mondo News

Alain Delon e sătul: Viaţa nu-mi mai oferă mare lucru. Voi părăsi această lume fără regrete!

Joi, 11 Ianuarie 2018 22:16
Scris de: Vlad Economu
Alain Delon e sătul: Viaţa nu-mi mai oferă mare lucru. Voi părăsi această lume fără regrete!

Marele actor francez, Alain Delon, ajuns la 81 de ani, a mărturisit că este pregătit să părăsească această lume. Și că o va face fără regrete pentru că urăşte epoca în care trăim.

Alain Delon s-a confesat în cadrul unui interviu eveniment intitulat „Eu, Delon: interviul vieţii sale“ şi publicat în numărul special al „Paris Match“ dedicat celor şase decenii de carieră a starului.   

„Totul este greşit, fals. Nu mai există respect, nu mai există cuvânt. Doar banii contează“ „Viaţa nu-mi mai oferă mare lucru. Am cunoscut totul, am văzut totul. Urăsc epoca asta. Îmi vine să vomit. Există fiinţe pe care le urăsc. Totul este greşit, totul este fals, totul este falsificat. Nu mai există respect, nu mai există cuvântul dat. Doar banii mai contează. Toată ziua auzim vorbindu-se doar despre crime. Ştiu că voi părăsi această lume fără regrete“, a declarat Alain Delon.   

Actorul a discutat şi despre cariera sa, relaţiile dificile cu familia, soţiile pe care le-a iubit şi prietenii pe care i-a pierdut. „Aproape toată lumea a murit“, a subliniat Delon.   

Starul francez a mai făcut declaraţii asemănătoare la finalul anului trecut, fiind profund marcat de moartea actriţei Mireille Darc, cu care a avut o relaţie de 15 ani şi pe care a numit-o „femeia vieţii sale“. „Nu mai am mulţi ani de trăit fără ea, nu prea mulţi ani de suferinţă. Ea, cel puţin, nu mai suferă. Se odihneşte. Fără ea, pot să plec şi eu“, spunea atunci artistul.

„Am zeci de pretendente, dar niciuna nu e potrivită pentru a-mi încheia viaţa“

Întrebat despre locul unei femei în viaţa sa de astăzi, actorul a răspuns că nu a găsit-o pe cea potrivită. „Nu spun că nu există candidate. Sunt zeci, dar niciuna nu este potrivită pentru a-mi încheia viaţa. (…) Aş putea să mă căsătoresc cu cineva dacă ea ar fi pregătită să mă însoţească până la final“, a explicat actorul despre care s-a scris recent că ar avea o relaţie chiar cu jurnalista care i-a luat acum interviul, Valérie Trierweiler (52 de ani), fosta parteneră a fostului preşedinte al Franţei François Hollande.  

Alain Delon a mai declarat că filmează pentru un proiect regizat de Patrice Leconte şi în care apare alături de Juliette Binoche, precizând că ar dori să se întoarcă pe platouri pentru o ultimă dată.  Ultimul lungmetraj cu Alain Delon a fost lansat în 2008 – „Asterix la Jocurile Olimpice/ Astérix aux jeux olympiques“, de Frédéric Forestier şi Thomas Langmann, în rolul lui Iulius Cezar. În teatru, actorul a apărut ultima dată pe afişul spectacolului „Une Journée ordinaire“, de Eric Assous (2011 şi 2013).

Şase decenii de farmec şi strălucire

Cu o carieră impresionantă şi peste 100 de interpretări memorabile, actorul, producătorul, scenaristul şi regizorul Alain Delon aniversează şase decenii în care a strălucit pe marile ecrane în pelicule care au făcut istorie.  

„Rocco şi fraţii săi“ (1960), „În plin soare“ (1960), „Eclipsa“ (1962), „Ghepardul“ (1963), „Laleaua neagră“ (1964), „Samuraiul“ (1967), „Borsalino“ (1970), „Notre histoire“ (1984) şi „Pe cuvânt de poliţist“ (1985) sunt doar câteva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.  

Alain Delon s-a născut la data de 8 noiembrie 1935. Frumuseţea magnetică şi farmecul personal au făcut ca actorul să fie curtat încă de la începuturi de industria hollywoodiană, însă, deşi i s-a oferit şansa de a fi distribuit într-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide să-şi înceapă cariera în Franţa, unde se lansează în 1957 în „Quand la femme s’en mêle“, în regia lui  Yves Allégret. În 1958, în „Christine“, joacă pentru prima dată alături de Romy Schneider, fermecătoarea actriţă ce avea să-i devină logodnică.  

După rolul din „Ghepardul“ (regia Luchino Visconti), în 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la Premiile César pentru rolul principal din „Mr. Klein“ (regia Joseph Losey), iar interpretarea din „Notre Histoire“, de Bertrand Blier, i-a adus în 1985 premiul pentru cel mai bun actor.  

Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific în 1995, iar în 2005 a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac, pentru contribuţia sa la arta cinematografică. Alain Delon a fost invitatul de onoare al Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2017 (TIFF).

Sursa traducere: news.ro


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 11 decembrie 2018, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 11 decembrie 2018. Balanțele se ocupă de treburile gospodărești, iar Peștii au parte de altercații


miss world, concurs frumusete, castigatoare, mexic, vanessa ponce de leon Miss World 2018. A fost desemnată câștigătoarea celebrului concurs de frumusețe! Video


cristiano ronaldo, provocare, lionel messi, transfer, italia Cristiano Ronaldo îi aruncă mănușa lui Lionel Messi: Să facă la fel ca mine! Îl aștept


ed sheeran, stars wars, rol, cantaret britanic Ed Sheeran va juca în viitorul film din saga “Star Wars”